2 yıl rötarla Kartal! Mitrovic transferinde önemli gelişme

2 yıl rötarla Kartal! Mitrovic transferinde önemli gelişme

Beşiktaş, Bilic döneminde de gündemine gelen Hırvat stoperle anlaşmaya vardı.

Beşiktaş, aradığı stoperi Hırvatistan Ligi’nde buldu. Siyah-Beyazlı yönetim, HNK Rijeka’da forma giyen stoper Matej Mitrovic ile 3+1 yıllığına prensipte el sıkıştı.

Stoper mevkii için düşünülen Manoel Messias ve Yaroslav Rakitskiy'de yüksek bonservis bedeli engeline takılan Beşiktaş, eski gözdesi için görüşmeler yapmaya devam ediyor.

İMZA AŞAMASINA GELDİ, RAKAM BELLİ OLDU

Siyah-beyazlılar, Hırvatistan 1. Ligi'nde 6 puan farkla liderlik koltuğunda oturan HNK Rijeka'nın 23 yaşındaki savunmacısını imza aşamasına getirdi. Kulübün scout ekibinden gelen olumlu rapor üzerine Rijeka yetkilileriyle pazarlık masasına oturan yönetimin, futbolcunun bonservisi için 3.5 milyon Euro'ya el sıkıştığı öğrenildi.

Mitrovic'in birkaç gün içinde İstanbul'a geleceği, imza attıktan sonra da takımın Antalya kampına katılacağı belirtildi.

BILIC DE İSTEMİŞTİ

23 yaşındaki Hırvat futbolcu bundan 2 yıl önce de gündeme gelmiş ancak transferi gerçekleşmemişti. Bir dönem Siyah- Beyazlılar’ın teknik direktörlüğünü yapan Slaven Bilic, o dönemde Mitrovic’i istemiş, fakat alamamıştı. West Ham’ın hocası Bilic, bu kez başkan Fikret Orman’ı arayarak, Mitrovic’i tekrar düşünmelerini istedi ve bu transferin tekrar gündeme gelmesini sağlayan isim oldu.

ÇOK YÖNLÜ BİR SAVUNMA OYUNCUSU

Cibalia’da başlayan kariyerinin ardından Rijeka’ya geçen 23 yaşındaki futbolcu, Hırvatistan A Milli Takımı formasını 1 kez giydi. Matej Mitrovic, çok yönlü bir savunma oyuncusu. Stoper bölgesinin yanı sıra sağ bek ve ön libero mevkilerinde de oynayabilen 23 yaşındaki futbolcu, bu sezon 25 maçta görev alıp 2 kez gol sevinci yaşadı. Mitrovic, Başakşehir'e karşı oynadıkları 2 Avrupa Ligi eleme maçında da 90'ar dakika sahada kalmıştı. Oynadığı oyun stiliyle agresif bir tavır sergilemeyen Mitrovic’in, fazla kart görmemesi de avantaj. (Fanatik ve Sabah)

 

Etiketler :