2019 Süper Kupa maçına ev sahipliği yapacak Vodafone Park'ın tüm detayları

2019 Süper Kupa maçına ev sahipliği yapacak Vodafone Park'ın tüm detayları

Beşiktaş'ın evi Vodafone Park, 2019 yılında oynanacak olan UEFA Süper Kupa maçına ev sahipliği yapacak.

Ajans Beşiktaş - 41.903 kişi kapasiteli Vodafone Park, 11 Nisan 2016 tarihinde kapılarını taraftarlara açtı. Statta oynanan ilk karşılaşma Beşiktaş ile Bursaspor arasında gerçekleşti. Zorlu mücadeleyi Beşiktaş, 3-2 kazanarak şampiyonluk yolunda değerli bir üç puan elde etti. 1.5 sezon önce açılan Vodafone Park, 2 şampiyonluk gördü. Beşiktaş, yeni evinde adeta yeniden doğdu.

Siyah-beyazlı takımın mabedi Vodafone Park, 2019 yılında oynanacak olan UEFA Süper Kupa maçına ev sahipliği yapacak. Zorlu rakiplerini geçen Vodafone Park, Süper Kupa maçını almayı başardı. Bu güzel stat, özellikle mimarisi ve bulunduğu konum ile dikkat çekiyor. İstabul Boğazı'nın yanıbaşında bulunan Vodafone Park, konumu ile dünyanın en güzel statları arasında yeralıyor.

Türkiye’nin İlk Akıllı Stadyumu olan Vodafone Park’ta diğer birçok stadyumdan farklı olarak ilk günden beri akıllı stadyum altyapısı, mimarı projenin bir parçası olmuştur ve tüm mimari bu doğrultuda tasarlanmıştır. Bununla birlikte Vodafone Park'ı Akıllı Stadyum yapan en önemli özelliklerden bir tanesi de yayın sisteminin ve mobil uygulamaların taraftar ile etkileşimli bir şekilde çalışıyor olması olarak öne çıkmaktadır.

Türkiye’nin İlk Akıllı Stadyumu olan Vodafone Park’ta tüm akıllı stadyum altyapısını besleyen veri ve telekom odaları kurulmuştur. 50 bin ziyaretçinin ihtiyacını karşılayacak, yüksek bant genişlikli Wi-Fi, 2G, 3G ve 4.5G ağ bağlantıları bulunmaktadır. Taraftarlar farklı noktalarda konumlanan ve tek merkezden yönetilen 700’den fazla etkileşimli ekran ve 2200’den fazla koltuk içi ekrandan maçın önemli pozisyonlarını ve maç istatistiklerini takip edebilmektedirler. Taraftar ile etkileşimli bir şekilde çalışan Vodafone Park uygulaması ise akıllı stadyum deneyimini kusursuzlaştırmaktadır. Taraftarlan uçtan uca dijital bir deneyim yaşadığı Vodafone Park’ta, diğer birçok stadyumdan farklı olarak ilk günden beri akıllı stadyum altyapısı, mimarı projenin bir parçası olmuştur ve tüm mimari bu doğrultuda tasarlanmıştır.

İstanbul Boğazı görünürlüğüne sahip dünyadaki tek stat olan Vodafone Park, hem eşsiz mimarisi hem de teknik özellikleriyle çevreye uyum sağlamış ve İstanbul'un dokusu haline gelmiştir. Böyle bir konumda bulunan Vodafone Park, sadece bir stadyum olarak değil aynı zamanda bir eğlence merkezi, konser arenası, yaşam alanı ve moda merkezi olarak konumlandırılarak İstanbul’a hizmet edecek çok amaçlı bir şehir kompleksi olarak inşa edildi. Vodafone Park içinde Beşiktaş’ın maçlarının yanı sıra, uluslararası müsabakalar, ünlü sanatçıların konserleri, dünyaca tanınmış tasarımcıların defileleri de gerçekleştirilecektir. Vodafone Park yalnızca maç günlerinin değil, kültür-sanat faaliyetlerinin de cazibe merkezi olacaktır.

Vodafone Park içinde Türkiye’nin en büyük Kartal Yuvası, Vodafone Cep Merkezi, hazır ofis ve toplantı odaları olarak hizmet veren Vodafone Red Lounge by Workinton, moda gösterileri ve yemekli organizasyonların yapılabileceği çok amaçlı bir balo salonu, kurumsal etkinliklerin yapılabileceği lounge alanları ve Denizbank şubesi yer almaktadır. Beşiktaş Müzesi, Vodafone FreeZone Müzik Stüdyosu ve Divan Grubu tarafından hazırlanan ve haftanın 7 günü çalışacak restoranlar da yakın zamanda Vodafone Park’ta açılacaktır.