''3 puan cennetin kapılarını açar''

''3 puan cennetin kapılarını açar''

Fanatik gazetesi yazarı Mehmet Demirkol, bugünkü Beşiktaş-Napoli maçı öncesi neler yazdı ?

İşte o yazı:

Şampiyonlar Ligi mottosu ‘asla yenilme’dir. Kazanmak cennetin kapılarını açar. Ancak beraberliği de kabul edebilirim. Fabrivari hatalar yapmadan hataya zorlamak temel plan olmalı. Bunu yapmak kolay değil ama o kadar zor da değil. Beşiktaş’ın bu gücü var.

Napoli, Milik’in sezon başı takıma çabuk uyumuyla hızlı başladığı sezonda son 6 maçında 4 yenilgi aldı. Kazandıklarıysa Crotone ve Empoli maçları.

Bunun nedeni oynadıkları oyunun kalitesinde bir düşüş değil. Yüksek kaliteyle oynamaya adanmışlık. Savunmada yaptıkları hatalar Beşiktaş maçında olduğu gibi başlarına sıkıntılar açıyor. Ancak bunu düzeltmek için oynadıkları total hücum futbolundan taviz vermiyorlar. 

Temel sorun, savunma merkezini ileri çıkararak oynamaları, oyunu önde tutup stoperleriyle hızlı oyun kurmak istemelerinden çıkıyor.

Bundan büyük avantaj yani akın sürekliliği sağlıyorlar ancak ufak hatalar büyük sonuçlar da doğuruyor. İlk maçta Aboubakar’ın temel görevi özellikle Koulibaly’yle birebir oynarak çıkmasını engellemek ve onu hataya zorlamaktı. Genel olarak bunu iyi yaptı, gevşediği anda da Napoli’nin ilk golü geldi.

Bunun yanında Milik sonrası ihtiyaç duydukları skorer bir pivot santrfor bulamayışları da hücumda planlarını aksatıyor.

Skor bulması zor olmaz

Bu çerçevede Şenol Hoca’nın yine takımının oyun merkezini lige oranla biraz geride tutmasını ve yine Napoli’nin savunma-orta saha bağlantısına baskı uygulamasını bekliyorum. Burada en önemli görev Beşiktaş’ta önde görev yapacak 4’lüde olacak. Olcay-Oğuzhan-Quaresma ve Aboubakar’ın yüksek konsantrasyonlu baskısı halinde Beşiktaş’ın skor bulması zor olmaz. Tabii orta sahanın onlarla mesafeyi koruma zorunluluğuyla. 

90 dakikaya enerjileri yetmeyebilir

Atiba’nın sağlıklı bir şekilde sahada olması bu açıdan önemli. Onun yokluğunda İnler ve Tolgay’ın işlerini yapmaları konusunda bir soru işareti yok. Ancak 90 dakikaya enerjileri yetmeyebilir. Şampiyonlar Ligi mottosu ‘asla yenilme’dir. Kazanmak cennetin kapılarını açar. Ancak beraberliği de kabul edebilirim. Fabrivari hatalar yapmadan hataya zorlamak temel plan. Bunu yapmak kolay değil ama o kadar zor da değil. Beşiktaş’ın bu gücü var.