Aboubakar geleceği hakkında konuştu!

Aboubakar geleceği hakkında konuştu!

Beşiktaş'ın şampiyonluğunda büyük pay sahibi olan Vincent Aboubakar, Beinsports'a konuştu.

Ajans Beşiktaş - Vincent Aboubakar, şampiyonluğu, geleceği ve özel hayatıyla ilgili konuştu. İşte Kamerunlu oyuncunun açıklamaları:

Kulüp bazında ilk şampiyonluğum olacaktı, bu yüzden stresliydim. Hafta boyunca bunu düşündüm. Babel'in golünden sonra 'kupa geliyor' dedim. Afrika Uluslar Kupası'nda da şampiyonluk yaşadım ama Gaziantep'te yaşadıklarım bambaşkaydı.

Bu şampiyonluğu yullar sonra çocuklarıma anlatacağım. Takım arkadaşlarımın yardımıyla kendime geldim. Geldiğim zaman adaptasyon sorunu yaşadım ama sonrası güzel oldu. 3. yıldızın parçası olduğum için çok mutluyum.

Sezon başında başka takımlardan da teklif vardı ama ben Avrupa'dan dolayı Beşiktaş'ı seçtim. Başlangıçta kolay olmadı, zorluklar yaşadım. Takım arkadaşlarım ve hocamın yardımları sayesinde adaptasyon sürecini geçirdikten sonra her şey çok iyi gitmeye başladı.

Afrika Kupası'ndan sonra işime daha çok konsantre olmam gerektiğini fark ettim. Afrika Kupası'nda yedek oturmak beni zihinsel olarak olumlu etkiledi. Final maçında gol atmam özgüvenimi artırdı.

Takım ile kamp yapamamam benim adıma büyük eksiklikti. Bu nedenle sisteme biraz geç uyum sağladım.Takımıma alıştıktan sonra daha huzurlu ve mutlu bir hayat yaşadım.

İdolüm Ronaldinho. Torres'i çok severdim ama eski Torres değil şu anda. Takımda Ricardo ve Babel gibi oyuncular var. Ricardo'yu Porto'dan tanıyordum. Diğer takım arkadaşlarım ile zaman geçirdikçe onları daha iyi anladım. Maç içinde çalımlarım genelde doğaçlama oluyor.

Kasımpaşa maçında sonra topla oynamayı çok sevdiği için Quaresma'ya "Al eve götür, evde de oyna" dedim. O da bana, "Devam et" dedi. Futbol oynamak ve kitap okumaktan çok zevk alıyorum. İyi kitaplar okuyarak sakin kalıyor ve dinginliği yakalıyorum.

Beşiktaş'ta koşullar benim için iyi. Şampiyon olduk ve Şampiyonlar Ligi'nde oynayacağız. Karar kulüplerin. Porto ile görüşmedim. Temsilcilerim Beşiktaş ile görüştü. Fakat şu anda elle tutulur somut bir gelişme yok.

Şenol hocanın en önemli özelliği adil olması. Çok çalışan ve oyunculardan her zaman bir şeyler istemesi çok güzel. Şampiyonluk gelince insan sezon boyunca yaşadığı olumsuzlukları kenara bırakıyor. Bursaspor maçı şampiyonluk yolunda çok önemli bir karşılaşmaydı.

Olympiakos ile oynadığımız maçta o oyuncu iki maçta da bana vurdu. Kırmızı kart anında da kafamı uzattım. Oyunu çok iyi oynadı. Bu durum nedeniyle tüm taraftarlarımızdan özür dilerim.

Mevcut kadro ile gelecek sezon Avrupa'da daha iyi işler yapabiliriz. İç saha maçlarında gol atmayı daha çok seviyorum. Gol sevinçlerime inanın çalışmıyorum. O an ne hissedersem onu yapıyorum. Süper Lig'i buraya geldikten sonra keşfettim. Zorlayıcı tarafları çok fazla. Galatasaray, Fenerbahçe ve Beşiktaş'a karşı ekstra oynuyorlar.

Çok fazla dışarı çıkmıyorum. Çıktığımda da Zorlu Center'da gezmeyi seviyorum. Beşiktaş taraftarı harika. Şampiyonlukta en az bizim kadar da katkıları var, kayıtsız şartsız bize desteklerini sürdürmeye devam etsinler.