Alex'i silmek üzere! Tek rakibi Messi...

Alex'i silmek üzere! Tek rakibi Messi...

Trabzonspor deplasmanında frikikten attığı nefis golle taraftarı coşturan Talisca istatistikleri ile parlamaya devam ediyor.

Ajans Beşiktaş - Sezon başında Jose Sosa’nın gitmesiyle 10 numara için transfer edilen Talisca, kısa sürede beklentileri karşılamayı başardı. Brezilyalı yıldız, Beşiktaş forması altında 26 resmi maçta 16 gole doğrudan katkı yaparak alkışları topladı.

23 yaşındaki futbolcu, 11 gol, 5 asistle takımının da en üretken ikinci oyuncusu oldu. Anderson Talisca, Barcelona’nın süper yıldızı Lionel Messi’yi de yakaladı. Talisca ve Messi bu sezon Avrupa liglerinde ceza sahası dışından 6’şar gol atarak zirveye oturan iki futbolcu oldu.

Siyah-beyazlılarda kiralık oynayan yıldız ismin bu başarıları 2 aylık sakatlık sorununa kadar elde etmesi de dikkat çekti. Talisca, 5 Kasım 2016’daki Gençlerbirliği maçında ayak tarak kemiğini kırmış ve 23 Ocak 2017’ye kadar sahalardan uzak kalmıştı.
 
Öte yandan, Talisca’nın Trabzonspor maçındaki frikik golü Brezilya ve Portekiz basınlarında da geniş şekilde paylaşıldı.
 
Alex’in izinde

Anderson Talisca, Alex de Souza’dan sonra Türkiye kariyerine en hızlı başlangıç yapan ikinci Brezilyalı oldu. Alex, Fenerbahçe ile 2004-2005 sezonundaki ilk 26 resmi maçında 25 gole doğrudan katkıda bulunmuştu. Talisca ise 26. hafta sonunda 16 gole direkt katkı sağladı. (Milliyet / Celal Umut Eren)