Ali Gültiken ve Kenan Başaran ortak yorumu: Mental yorgunluk!

Ali Gültiken ve Kenan Başaran ortak yorumu: Mental yorgunluk!

Beşiktaş, Kasımpaşa deplasmanında 2-1 mağlup oldu. Gazete yazarları maçı nasıl değerlendirdi?

Fanatik gazetesi yazarı Ali Gültiken de Kasımpaşa-Beşiktaş maçını köşesinde yorumlayanlar arasında. Hürriyet yazarı Kenan Başaran köşe yazısında ''Beşiktaş zihinsel yorgunlukla kaybetti'' demişti.

Gültiken de köşesinde aynı konuya değinmiş. Siyah-beyazlıların mental yorgunluğu olduğunu söyleyen Gültiken'in bugünkü köşesinden bazı öne çıkan satırlar:

"(...) Kasımpaşa maçının ilk yarısını ise geçen sezonki Beşiktaş gibi oynadı. Rakip sahada daha çok gözüktü, sahanın bu bölümünde çok pas yaptı, daha dinamik oldu. Gol de buldu, pozisyonlar da. Kasımpaşa’yı oyuna ortak olmaktan uzakta tuttu. Genel olarak bakıldığında Beşiktaş’ı çok zorlamayan, kendi ritmini sahaya yansıttığında işlerin iyi gideceğini düşündüren bir ilk yarı seyrettik.

Fakat ikinci yarının başında işler bir anda değişti. İkinci yarıların ilk 15 dakikasında en üretken performanslarını ortaya koyan Kasımpaşa sahne aldı. Burada yapılan savunma hatalarının faturası ağır oldu. İlk golde Adriano’nun ters kademe hatası, sonrasında Gökhan Gönül’ün kendi kalesine attığı talihsiz gol, Beşiktaş için ciddi bir şok yarattı. Futbolun hafife alındığında, bir an oyun disiplininden kopulduğunda nasıl bir faturayla karşı karşıya kalınabileceğini burada gördük.

Sonrasında Beşiktaş aslında bildiğimiz gibi oyuna dönmeye çalıştı yine. Oyunda hakimiyeti kurdu, çok pas yaptı, rakibini cezasına hapsetti, sonucu çevirmek için reaksiyon vermek istedi. Bunun için taktik değişiklikler de denendi. Oğuzhan biraz daha ceza sahasına girmeye çalıştı, Aboubakar ve Cenk biraz daha merkezde kalmayı denedi. Sonrasında Kerim, Atınç ve Olcay’la yapılan değişikliklerle de bazı hamleler yapılmaya çalışıldı. Bu bölümde yakalanan pozisyonlar da var. Gökhan’la, Cenk’le, Aboubakar’la, Tolgay’la, Oğuzhan’la bazen şutlar denendi, bazen de net fırsatlar gole çevrilemedi. Bu maçın genel oyun performansıyla ilgili, negatif bir tarafı yok fakat iki tane eksi tarafı var.

Bir tanesi savunmada ortaya çıkan zafiyet, diğeri de hücum bölgesinde son vuruşlardaki motivasyon ve inanç eksikliği. Aslında bunların temelinde yatan da Beşiktaş’ın takım olarak büyük bir mental yorgunluğa sahip olması. Beşiktaş bu sezon birçok maçı geriden gelip çevirdi. Bunu yapabilecek kapasite hala takımda var. Ama bunun için en önce gereken şey, mental motivasyon. (...)"