"Alkışlar Talisca'ya"

"Alkışlar Talisca'ya"

Milliyet gazetesinden Atilla Gökçe, Antalyaspor - Beşiktaş karşılaşmasını kaleme aldı. İşte Gökçe'nin yazısı...

Ajans Beşiktaş - Devre arası hemen her takımın kendini yenilediği, eksiklerini giderdiği, yeni gelenlerle güçlenmeye çalıştığı bir süreç. Beşiktaş da bu süreci çok hızlı ve heyecanlı yaşadı. Cenk Tosun gibi bir fenomeni kaybetti. Yıllardır lafı dolaşan Vida’yı nihayet savunmasına kattı, o kadar... Elbette filmin devamı var. Şimdilik sürprizleri merakla bekliyoruz.

Antalyaspor’la ikinci yarıya giriş yapan siyah-beyazlılar, ikiye bölünmüş takım hallerinden hala kurtulamadıklarını gösterdiler. Pepe ve Tosiç’in sakatlığından dolayı Şenol Güneş’in en azından dün denemeyi asla düşünemeyeceği format, zorunlulukla sürpriz bir savunma hattı yarattı. Adriano, Medel, Vida ve Caner... Antrenmanda hiç oynadılar mı, bilmiyorum. Takımın yenisi Vida ile eskilerinden Adriano ve Caner’e ilaveten Medel de stoper oynuyordu. Sekizinci dakikada Charles’in golüyle anladık ki bu savunma hattının öndeki altı hücumcuyla alakası yok. Onlar savunmanın, savunma da onların yükünü paylaşmıyor, paylaşamıyor. Takım bu eski alışkanlığından bir türlü kurtulamıyor.

Hamza Hamzaoğlu, sorunlardan bunalan, idari-mali-teknik sıkıntılarla lgin dibine takılıp kalan Antalyaspor’u iyi motive etmiş. Basit bir taktikle (bastır, topu kazan, koş ve vur) Beşiktaş’a karşı en az 5 kez yüzde yüz gol fırsatı yakaladılar. Kötü vuruşlar ve Fabri skorun gelişmesini önledi.

Tatilden en hazır, en istekli, en heyecanlı dönen adam kimdi? Tartışmasız Talisca... Önce Atiba’nın asistiyle beraberliği getirdi. Sonra da Quaresma’nın - nasılsa - verimli pasıyla (asist yani) kafayı çaktı ve galibiyete kapı açtı. Beşiktaş açısından önemli bir gol... En azından deplasmandaki Sivasspor yenilgisini unutturma niyetini, takımın kazanma kararlılığını gösteren bir simge. Peki Beşiktaş’ın oyun organizasyonunda bir yenilik var mı? Henüz yok. Cenk Tosun’dan sonra formayı teslim alan Negredo’nun biraz zamana ihtiyacı var. Gerçi Kupa’da goller attı ama ligde sürekli “ilk tercih” oynamaya da alışması gerek.

Beşiktaş’ta Quaresma sağdan adam eksiltip güzel ortalar yapıyor. Peki her zaman yararlı mı? Hayır! Dün nasılsa Talisca’ya bir tane attırdı. Ama dikkat ediyorum, Q7’nin hemen bütün ortalarında arka direk boş. Negredo, Talisca, Babel, Oğuzhan... Biri mutlaka arka direğe koşmalı. Bir de şu: Caner sol bek oynuyor ama, genlerinde savunmacı karakteri yok. Dün hemen bütün açıklarını Vida kapattı. (Laf aramızda çok iyi kumaş.) Hücuma katkısı ve solda Babel’le işbirliği de yetersiz. Tıpkı Oğuzhan’ın da kreatif oyun eksikliği gibi bir şey!

Antalya’daki galibiyetin önemli yanı, sıkça yakalandıkları beraberliklerden kurtulmuş olmaları... Fenerbahçe ve Başakşehir’in galibiyetlerinden olumsuz etkilenme olasılığını da sıfırlamaları.

Yine de zor yarışın yolcuları bunlar... İkinci perde çok heyecanlı olacak. Tıpkı bir aksiyon filmi gibi! (Atilla Gökçe / Millliyet)

Etiketler :