ANALİZ | Şaşırtan gerçekler!

ANALİZ | Şaşırtan gerçekler!

Beşiktaş, transfer gündemine dünya yıldızı Pepe'yi aldı.

Ajans Beşiktaş Analiz - Portekizli yıldız stoper Pepe, Beşiktaş'ın transfer gündemine girdi ve medyada da bu haber birinci sıraya oturdu.

Ünlü menajer Ahmet Bulut, Pepe'yi Beşiktaş'a getirmek için Lizbon'da olduğunu ve bu transfere Beşiktaş'ın yakın olduğunu belirtti.

Ardından İspanya'nın AS Gazetesi de Portekizli savunmacının garanti oynamak istediği için Beşiktaş'a sıcak baktığını okuyucularına duyurdu.

Agresif oyun yapısıyla tanınan Pepe, ya da en azından bizim öyle bildiğimiz kadarıyla, 10 sezon Real Madrid'te top koşturdu. Pepe'nin sözleşmesi bu sezon sona erdi ve oyuncu artık serbest. Yani Beşiktaş bu transferi gerçekleştirirse herhangi bir bonservis bedeli ödemeyecek.

Peki Pepe anlatıldığı kadar agresif bir futbolcu mu? Hayır. İşte Pepe'nin o ilginç istatistikleri.

Şaşırtan gerçekler!

Agresif olduğu ve çok sert olduğu öne sürülen yıldız stoper aslında anlatıldığı gibi bir futbolcu değil. Bunu rakamlar da ortaya çıkarıyor. Opta'nın verilerine göre Pepe'nin 10 senelik Real Madrid kariyerinde La Liga'da maç başına faul ortalaması yalnızca 0.9, 229 maça çıkan Pepe, sadece 209 faul yapmış.

Portekizli futbolcu aynı zamanda Real Madrid formasıyla son 4 sezonda tek bir kırmızı kart bile görmemiş ve Madrid ekibiyle 10 sezonda tüm kulvarlarda çıktığı 329 maçta sadece 5 kez kırmızı kart görmüş. Gördüğü sarı kart sayısı ise 80. Yani Pepe, anlatıldığı kadar agresif ve çirkef bir futbolcu değil.