Atiba'dan Sosa yorumu: Bir başkaydık!

Atiba'dan Sosa yorumu: Bir başkaydık!

Şenol Güneş’in değişilmezi olan tecrübeli futbolcu Atiba, Vatan gazetesinden Erdal Cömert'e konuştu.

Takımı, geçen sezon ile kıyaslamasını istenilen Atiba, “Bence takım kimyasını koruduk. Atmosferimiz de güzel. Sezonun ilk yarısına baktığımızda ligde ve Şampiyonlar Ligi’nde iyi maçlar çıkardık. Bazı karşılaşmalarda istediğimiz oyunları oynayamadık ama genel performansı iyiydi. İlk yarının son bölümüne kadar da herhangi bir mağlubiyet almadan devam ettik. Tabii ki geliştirebileceğimiz noktalar var. Zaten bu kampta da bunu yapmaya çalışıyoruz. Takım iletişimi genel olarak iyi ama bunu daha yukarı taşıyabiliriz. Ben bu noktada takımın iyi çalıştığını ve başarılı olduğunu düşünüyorum” dedi.

Kanadalı yıldız, takımın ve kendisinin istatistiklerinde yaşanan düşüşün sebeplerine ilişkin ise “Bir düşüş olabilir ama bu beni endişelendirmiyor. Belki şu etkilemiş olabilir; Sosa, gerçekten çok zeki bir oyuncuydu. Doğru alanlarda top almayı, rakibin hatları arasına girmeyi bilen bir oyuncuydu. Onunla beraber çok daha farklı oynuyorduk.

Onun etkisi benim yüzdelerimi de yukarılara taşımıştı. Belki bu sezon o olmadığından dolayı pas yüzdem düşmüş olabilir. Ama ben çok ciddi bir düşüş olduğunu düşünmüyorum”
değerlendirmesini yaptı.

33 yaşındaki yıldız, artık kariyerinin sonuna doğru geldiğini ifade ederken “Buna rağmen kendimi zinde hissediyorum. Yavaş yavaş futbolculuk sonrasında neler yapacağımı da planlıyorum. Her antrenmanın, her maçın hakkını vermeye çalışıyorum. Buraya geldiğim günden bu yana geçen sürece bakıyorum, takım gerçekten çok gelişti. Bunun bir parçası olmak gurur verici” diye konuştu.

‘Sahada tartışmadan oynayamayız’

Atiba, bazı maçlarda Quaresma ve Oğuzhan ile yaşadığı tartışmaların nedenini şöyle açıkladı:

“Bunlar tamamen oyunla ilgili konuşmalar. Benim için her oyuncu aynıdır. Bunu takım arkadaşlarım da biliyor. Bütün takım arkadaşlarımla iyi ilişkilerim var. Onların bana, ben de onlara büyük saygı duyuyorum. Saha içinde bu tip iletişimler kurmamız oyunun bir parçası. Zaten bu konuşmalar olmadan oynamanız mümkün değil.” (Vatan / Erdal Cömert)

Etiketler :