"Ayak oyunlarıyla da mücadele etmemiz gerekiyor"

"Ayak oyunlarıyla da mücadele etmemiz gerekiyor"

Beşiktaş'ın ikinci başkanı Çebi, Şampiyonlar Ligi'nde uçan Kartal'ın Süper Lig'de kayıplar yaşamasının sebebini açıkladı.

Ajans Beşiktaş - Devler Ligi'nde 3'te 3 yapan Beşiktaş, diğer taraftan Süper Lig'de ise 8 hafta sonunda lider G.Saray'ın 8 puan gerisinde bulunuyor...

Siyah-beyazlıların ligdeki puan kayıplarının sebebini herkes sorgularken kulübün ikinci başkanı Ahmet Nur Çebi, bu konu hakkında şu değerlendirmeyi yaptı:

"Şampiyonlar Ligi ve Süper Lig arasındaki en büyük fark, birinde futbol oynanıyor ve oynanmasına müsaade ediliyor, diğerinde ise futbol oynamak isteyenleri engellemek adına mücadele ediliyor. Çalınan düdükler, oynanan futbol ve kazanma isteği açısından iki lig arasında büyük bir fark bulunuyor. Bir tarafta kazanmak için futbol oynamanız yeterli, diğer tarafta ise ayak oyunlarıyla da mücadele etmeniz gerekiyor.

'TAKIM HEP AYNI'

Süper Lig'de de Şampiyonlar Ligi'nde forma giyen oyuncularımız aynı. 3-5 günde oynadığımız futbolun karakteri de oyuncularımız da değişmiyor. Ligde geride kalan bölümde puanlar kaybetmiş olabiliriz. Ama önümüzde uzun bir mücadele yolu var ve Beşiktaş hak ettiği şampiyonluğa mutlaka ulaşacaktır. Ayak oyunları yapanlar, bize futbol oynatmak istemeyenler buna engel olmaya çalışacaktır. Ona da izin vermemek için biz buradayız. Geçtiğimiz sezonlarda da benzer hadiseler yaşandı fakat sahada yalnız futbol oynuyor ve hak ediyorsanız, hak ettiğinize mutlaka ulaşıyorsunuz."

PEKİ FİKRET ORMAN NE DEMİŞTİ?

Monaco maçı sonrası kızlarıyla birlikte Nice'ten Londra'ya uçan Beşiktaş Başkanı Fikret Orman, yolculuk öncesi gazetecilerle yaptığı sohbette, Avrupa ve Süper Lig'de farklı görüntü sergilemelerini iki nedene bağladı.

İyi oynamaya ve futbol adına güzel şeyler üretmeye çalışan bir takım olduklarını belirten Orman şöyle devam etti:

"Ancak Türkiye'de kulüpler, Beşiktaş'ı oynatmayarak durdurmaya çalışıyor. Hakemler, bunu iyi analiz etmeli. Bu birinci sebep… İkinci neden ise bizden kaynaklanıyor. Hiçbir futbolcum bana G.Birliği mağlubiyetini anlatamaz. Monaco'yu düşünüp, bu karşılaşmada gerekli savaşı vermediler. Yüzde yüz maç seçtiler... Negredo, Lens oynamış da Quaresma oynamamış.. Bu öncelikli konuşulacak bir şey değil. Sen gereğini yaptın mı? Hayır… Her maça final gözüyle bakacaksın ve mücadele edeceksin." (Vatan)

Etiketler :