Aziz Yıldırım: "Şenol Güneş tiyatro oynadı"

Aziz Yıldırım: "Şenol Güneş tiyatro oynadı"

Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım ve yönetim kurulu üyeleri basın toplantısı düzenledi.

Ajans Beşiktaş - Olaylı Fenerbahçe-Beşiktaş derbisi ile ilgili karar açıklanmadan önce Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım ile Fenerbahçe yönetim kurulu üyeleri, bir basın toplantısı düzenledi.

Fenerbahçeli yönetici Şekip Mosturoğlu "Olayları tamamen Tolga Zengin başlatmıştır, Oğuzhan da Tolga'yı destekleyerek olayın başlamasına yardımcı olmuştur. Bu kadar açık bir görüntüye rağmen hala medya bu olayı bambaşka şekilde sunmaya çalışıyor. Mete Kalkavan, hocayı sahaya davet ediyor ama Şenol Güneş içeri giriyor. Gökhan Gönül de durumun farkında. Sahadan çekildiler, bunu hepsi biliyor. Mete Kalkavan durumu kurtarmak için maçı tatil ediyor."

"Bizim birinci tezimiz Beşiktaş'ın hükmen mağlubiyetidir. Mete Kalkavan iki tane madde sayıyor. Bir tanesi müsabaka sırasında yaşanan olaylar ve hocanın yaralayıcı madde almasına sebepten dolayı. Müsabakayı Mete Kalkavan 57. dakikada tatil ediyor. Ama soyunma odasına gidene kadar, hocayı ve takımları sahaya davet ediyor."

"Mete Kalkavan, Şenol Güneş'in kafasının yarılmasından dolayı müsabakayı tatil ettiğini söylüyor. Mete Kalkavan, Güneş'in kafasına dikiş atıldığını Vahap Şimşek'ten öğreniyor. Vahap Şimşek ise raporunda Güneş'in kafasına dikiş atıldığını ve Mete Kalkavan'a bildirildiğini yazmamış. Müsabaka temsilcisi, dikiş atıldığını da ambulansla hastaneye götürüldüğünü de görmemiş"

"Saha içinde hakemin, saha dışında ise temsilcinin raporları esas alınır deniyor ama iki rapor arasında uyumsuzluk var. Olay saha dışında yaşandığı için temsilcinin raporu esas alınmalıdır. Hakemin dışındaki tüm temsilcilerin raporlarında dikiş konusu yok. Mete Kalkavan'ın müsabakayı tatil etmesi bizce hukuk kurallarına aykırıdır. Size saydığım emsal kararlar esas alınırsa maç kaldığı yerden tekrarlanmalıdır. UEFA sopası artık kesinlikle korkutucu ve ürkütücü değildir."

"Sayın Şenol Güneş bir açıklama yaptı daha önce de biz 3 Temmuz sürecindeyken yaptı açıklamayı. Şenol Güneş, o gün gerçek yüzünü göstermişti. Kamuoyunu kandırabileceğini sanıyor da bizi kandırması zor. Şenol Hoca, paraya farklı değer veren bir adam. Bu bahsettiği konu TFF'nin Şenol Güneş'in sözleşmesini feshettikten sonra tazimatı ile ilgili. Şenol Güneş 2000-2004 yılı arasında 4 yıl boyunca parasını aldı. Hiçbir şey söylemedi. Daha sonra 48 aylık maaşını talep etti ve reddedildi. O zamanki tahkim kurulunda ben yokum. 3 Temmuz davasında biz tutukluyken bunu benim bir kusurummuş gibi anlattı. Çin'e giderken de 5 aylık alacağımı almadım dedi."

Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım ise şu ifadeleri kullandı; "1996 yılında Trabzon'da oyuncumuzun sırtına taş geldi, yere düştü. Sonra F.Bahçe takımı sahadan ayrıldı sonra da Fenerbahçe hükmen mağlup edildi ve 1 yıl Türkiye Kupası'na katılmama cezası çekti. Şenol Güneş ile ilgili şunları söylemek istiyorum. Oyuncumuza o gün Türk medyası her türlü hakareti, her türlü suçlamayı yaptı. Perşembe günü oynanan Beşiktaş maçından sonra da bazı basın kanallarında Güneş'in yaptıklarının yanlış olduğu söylendi. Şenol Güneş'e olduğu zaman hiçbir şey olmayacak ama Fenerbahçe ile ilgili olunca herkes konuşabilir, herkes istediğini söyleyebilir. Perşembe günü burada Şenol Güneş tiyatro oynadı. Ondan beklenen, onun gibi eğitimci bir insandan maçın oynanması tutumunda olmasını isterdik"

"Sen seyirciyi tahrik ediyorsun. Bordo kravat takıyorsun, bu stattlarda küfüre karşı olan tek başkan Aziz Yıldırım'dır. Bu olayları tasvip etmiyoruz. Yalnız bu olaylarda kumpas vardır. İncelemeler devam ediyor. Bittiği zaman aydınlatıcı bilgiler hepimize ulaşacaktır"

"Denizli maçı 16 dakika uzatıldı, şampiyonluğu kaçırdık. O maç kriterlere veya bugün şikayet edilen konulara benziyor mu? O gün maçın durdurulması ve bizimlehimize karar verilmesi gerekmez miydi? Trabzon'da otobüs kurşunlandı. Soruşturması devam ediyor. Faili bize göre belli, 40 kişiyi öldürmek için kurşunlandı o otobüs. Bugüne kadar aydınlanması için kamuoyu ne yapmıştır? Basın neden üstüne gitmez, neden yazmaz? Çünkü Fenerbahçe. Fenerbahçe'ye olunca kimse kılını kıpırdatmaz"

"Maç oynanırken Hasan Çetinkaya'yı aradım... 'Hakeme söyle dirayetli olsun' dedim. Hakemin cevabı, 'Birine bir şey gelirse maçı yarıda bırakırım' oldu. Sen provoke ediyorsun! Kural ne diyor? "Sahayı terk eden hükmen mağlup edilmelidir" Konuk kapanmıştır."

"Togla Zengin bundan sonra stada geldiğinde bu tip hareketler yapamayacağını görecek. Togla Zengin'in annesi vefat ettiğinde, bu tribünlerde onun için tezahüratlar yapıldı. Bunları unutmasın. Beşiktaş’ın maça çıkmama kararı alabileceğini sanmıyorum"

Şenol Güneş'in 'Televizyonda çıkıp konuşalım' sözlerine Yıldırım: "Ne konuşacağız? Konuşacak ne var? Her şey ortada. Geçen hafta Göztepe maçından önce dediler ki 'Demba Ba'yı seneye alacağız'. Şekip Bey, Emenike için yargılandığı davada ceza gördü." dedi.

Etiketler :