Barcelona, Beşiktaş’ın başarısının peşinde!

Barcelona, Beşiktaş’ın başarısının peşinde!

Barcelona Türkiye hesabındanbir paylaşım yaptı ve Beşiktaş'ın namağlup şampiyonluğuna dikkat çekti. İşte detaylar...

Ajans Beşiktaş - Barcelona'nın resmi Türkiye hesabı Twitter hesabı üzerinden bir paylaşım yaptı. Yaptığı paylaşımda, "Barça'nın LaLiga'da başarabileceği kaç hedefi kaldı? Biri Türkiye'de Beşiktaş'ın yaptığı gibi namağlup şampiyonluk" ifadelerini kullandı.

"La Liga'da kalan beş hedef" başlıklı bir paylaşım yapan Barcelona, 5 hedefini şöyle sıraladı:

Şampiyonluk

Barça'nın şampiyon olmak için sadece bir puana ihtiyacı var ve pazar günü (TSİ 21.45) Deportivo'ya konuk olacak. Fakat öncesinde Real Madrid veya Atletico Madrid'in puan kaybı da kupaya ulaşmak için yetecek.

Namağlup şampiyonluk

Barça 2017/18 sezonunda üst üste 33 maç kaybetmedi ve daha beş hafta var. 30 haftaya geçen modern zamanlarda 86 yıldır La Liga'yı namağlup bitiren takım yok.

Pichichi ödülü

29 golle Leo Messi ligde gol kralı ve Luis Suarez ise 23 golle üçüncü sırada. Arjantinli beşinci kez bu ödülünü peşinde ve altı kez kazanan Telmo Zarra'ya bir adım daha yaklaşacak. 12 asistle bu alanda da zirvede olan beşinci Altın Ayakkabısı'nı kovalıyor.

Zamora ödülü

Marc André ter-Stegen ligin en az gol yiyen kalecisine verilen Zamora ödülünün peşinde. Atletico Madrid'in kalecisi Jan Oblak 19 gole izin verdi ve Alman kalecinin bir adım önünde. 

El Clásico dublesi

Bernabeu'de 3-0 kazanan Barça, Camp Nou'da da kazanırsa ezeli rakibini aynı sezonda iki defa yenmiş olacak. Katalanlar bunu en son Real Madrid'i içeride 2-1, deplasmanda 3-4 kazandığı 2013/14'te başarmıştı.