Beşiktaş, 12 yıl sonra Malatya’da!

Beşiktaş, 12 yıl sonra Malatya’da!

Beşiktaş, Şampiyonlar Ligi'nde 2. turu garantilerken gözünü Yeni Malatyaspor maçına çevirdi. Siyah-Beyazlıların Yeni Malatyaspor maçında Bülent Yıldırım görev yapacak.

Ajans Beşiktaş - Süper Lig'in 13. Haftası kapsamında 25 Kasım Cumartesi günü saat 16.30'da oynanacak olan Yeni Malatyaspor Beşiktaş mücadelesi, Bein Sports 1 kanalından naklen yayınlanacak.En son 12 sene önce Malatya'ya giden Beşiktaş yarın oynayacağı maç için Malatya'ya gitti.

Evkur Yeni Malatyaspor bu sezon ligde oynadığı 12 maçın yarısını kaybetti (4G 2B).
Yeni Malatyaspor'un son dört lig maçında toplam beş gol atıldı (maç başına 1.25 gol). Takımın bundan önceki sekiz lig maçında toplam 31 gol atılmıştı (maç başında 3.9 gol).
Yeni Malatyaspor ligdeki ilk iç saha maçını kazandıktan sonra, oynadığı beş maçın sadece birinde galip gelebildi (2B 2M).

Beşiktaş, ligde deplasmanda oynadığı son iki maçı kazandı; bu, ligde devam eden en uzun seri.
Beşiktaş 10 maçtır rakiplerine gol atıyor. Bu, ligde devam eden en uzun gol atma serisi.Beşiktaş'ın deplasmanda oynadığı son 10 lig maçında toplam 35 gol atıldı (maç başına 3.5).Beşiktaş ligde oynadığı son yedi maçın sadece ikisini kazanabildi (3B 2M).

Beşiktaş bu sezon ligde maçların 16-30 dakikaları arasında kalesinde en fazla gol gören takım (6). Ancak Yeni Malatyaspor bu sezon bu süre aralığında gol atmayı başaramayan tek takım konumunda.

Beşiktaş'ın ligde attığı son altı golün beşi farklı oyunculardan gelirken (Cenk Tosun, Dusko Tosic, Ryan Babel, Alvaro Negredo, Anderson Talisca), bu gollerin asistleri de farklı oyunculardan geldi (Ricardo Quaresma, Oğuzhan Özyakup, Adriano, Ryan Babel, Cenk Tosun, Anderson Talisca).
Beşiktaş'ın bu sezon deplasmanda attığı 10 golün yarısında Ryan Babel'in direkt katkısı var (dört gol, bir asist). Babel'in bu sezon Beşiktaş formasıyla ligde attığı dört golün tamamı ve toplamda son beş gol deplasman maçlarında geldi.