Beşiktaş, Adem Büyük için masaya oturuyor

Beşiktaş, Adem Büyük için masaya oturuyor

Gelecek sezon Şampiyonlar Ligi'nde boy gösterecek olan Beşiktaş, Kasımpaşa'dan eski futbolcusu Adem Büyük'ü kadrosuna katmaya hazırlanıyor.

Ajans Beşiktaş - Yönetim, 29 yaşındaki yıldız futbolcu için Kasımpaşa ile masaya oturacak.

2016-17 sezonunda Spor Toto Süper Lig'i şampiyon olarak tamamlayan Beşiktaş'ta yönetim yeni sezon için transfer çalışmalarına başladı. Gelecek sezon Şampiyonlar Ligi'nde sahne alacak olan Beşiktaş, Kasımpaşa'da başarılı bir sezon geçiren ve aynı zamanda Galatasaray ile Trabzonspor'un da transfer listesinde yer alan Adem Büyük'ün transferi için girişimlere başladı.
 
Hücum hattının her bölgesinde oynayabilen Adem Büyük için harekete geçen Beşiktaş'ın, eski öğrencisine 3 yıllık teklif götüreceği belirtildi. Yıldız futbolcunun Beşiktaş'a gelmeye istekli olması transferde Beşiktaş'ın elini güçlendirirken teknik direktör Şenol Güneş'in de Adem'in transferine 'UEFA listesi' için onay verdiği öğrenildi.
 
Önümüzdeki günlerde Kasımpaşa ile masaya oturacak olan Beşiktaş Yönetimi, sözleşmesinin bitimine bir yıl kalmasından dolayı Adem Büyük'ün transferini makul bir fiyat ve takas yöntemleri sonuçlandırmaya çalışacak.
 
UEFA LİSTESİNDE 4 ALT YAPI ZORUNLULUĞU
 
Geçen sezon transfer döneminde Atınç Nukan'ı sadece Şampiyonlar Ligi'nde alt yapıdan yetişmiş oyuncu statüsünde kadroya yazabilmek için kiralayan siyah-beyazlılar aynı yöntemi bu sefer Adem Büyük için kullanacak.
 
Avrupa kupalarında mücadele eden takımların UEFA'ya ilettikleri kadroda alt yapıdan yetişen 4 oyuncunun olması gerekiyor. Kasımpaşa'nın yıldız futbolcusu Adem Büyük'ün de Beşiktaş'ın alt yapısından yetişmiş olması siyah-beyazlı yönetimin bu transferi gerçekleştirmesine olanak sağlıyor.
 
Adem Büyük, Kasımpaşa formasıyla bu sezon 30 resmi maçta 13 gol attı, 7 asist yaptı. Adem'in Kasımpaşa ile 2018 yılına kadar sözleşmesi devam ediyor. (Star)