Beşiktaş Avrupa'yı sallıyor

Beşiktaş Avrupa'yı sallıyor

Şenol Güneş'in talebeleri, yarattıkları performans ile Avrupa'daki istatistikleri sallıyor.

Ajans Beşiktaş - Süper Lig'de son sekiz haftaya girilirken en yakın takipçisi Medipol Başakşehir ile puan farkını 5'e çıkaran Beşiktaş, son iki sezonda istikrarlı futbolu ve oyuncuları ile dikkat çekiyor.

Siyah beyazlı ekip, Avrupa'nın 5 majör ligi ve Süper Lig'de bu süreçte sahaya çıkan ekipler arasında maç başına puan ortalaması en yüksek 6. takım olurken, attığı gol sayısında ise 9. sırada yer aldı. Siyah beyazlı takım, iki sezonda çıktığı 60 maçta 137 puan toplarken karşılaşma başına da 2,28 puan ortalaması yakaladı.

7 İSİM 4 BİN DAKİKANIN ÜSTÜNE ÇIKTI

Şenol Güneş'in ekibinin rakiplerine attığı gol sayısı ise 125'e ulaştı. Puan ortalaması ile zirveye çok yaklaşan ve UEFA Avrupa Ligi'nde de yoluna emin adımlarla devam eden Beşiktaş'ta Atiba, Oğuzhan, Quaresma, Beck, Tosic, Cenk ve bu yıl fazla oynama şansı yakalayamamasına rağmen Tolga iki sezonda dört bin dakikanın üzerinde forma giyerek, en istikrarlı futbolcular oldu.

TAKIMIN DİNAMOSU CENK

İki sezonda 81 resmi maça çıkan Cenk Tosun, bu süreçte takımın en fazla karşılaşmaya çıkan ismi oldu. Golcü oyuncu 4 bin 222 dakika sahada kalıp, 37 gol atıp, 10 asist yaptı. (Sabah)