Beşiktaş çifte zafer peşinde!

Beşiktaş çifte zafer peşinde!

İşte Beşiktaş-Benfica maçı öncesi bazı ilginç istatistikler...

Beşiktaş, 2009-2010 sezonundan beri ilk kez, toplamda altıncı kez Şampiyonlar Ligi gruplarında oynuyor ve hiç gruptan ikinci tura çıkamadı. Benfica ise son 8 katılımının sadece ikisinde grubundan çıkabildi.

Beşiktaş'ın bu sezon Şampiyonlar Ligi'nde attığı 6 golün 4 tanesi duran toplardan geldi. % 67'lik bu oran, Şampiyonlar Ligi'ndeki takımlar arasında en yükseği.

Ricardo Quaresma son üç Şampiyonlar Ligi maçı öncesi iki gol attı, iki de asist yaptı.

Beşiktaş, Avrupa Kupaları'nda Portekiz temsilcilerini evinde hiç yenemedi; dört maçta bir beraberlik ve üç yenilgi aldı. Siyah-beyazlılar kazanırsa hem Vodafone Arena'da ilk Avrupa Kupası zaferini yaşayacak hem de ilk kez bir Portekiz takımını evinde yenmiş olacak. Benfica da, Türkiye'deki Avrupa Kupaları sınavlarında galibiyet görmedi; beş maçta iki beraberlik ve üç yenilgi yaşadı.

Benfica, Şampiyonlar Ligi'ndeki son 8 deplasman maçının sadece birinde gol yemedi. O da bu sezon 19 Ekim'de 2-0 kazandığı Ukrayna'daki Dinamo Kiev karşılaşmasıydı.

Beşiktaş, evindeki son 12 Şampiyonlar Ligi maçının sadece birinde gol yemedi. Bu maçlardaki karnesi üç galibiyet, iki beraberlik, 7 yenilgi oldu. Siyah-beyazlıların bu sezon evindeki iki Şampiyonlar Ligi maçı da 1-1 sona erdi.

Beşiktaş, bu sezon Şampiyonlar Ligi'nde oynadığı dört maçta bir galibiyet ve üç beraberlikle bu organizasyondaki en uzun yenilmezlik serisine imza koydu. (NTV Spor)