Beşiktaş, en önemli istatistiklerde lider ama ligde dördüncü...

Beşiktaş, en önemli istatistiklerde lider ama ligde dördüncü...

Beşiktaş geride kalan 2017-2018 sezonunun en önemli istatistiklerinde lider olmasına karşın sezonu 4. sırada bitirebildi.

Ajans Beşiktaş - Süper Lig'de 2017-2018 sezonunu 4. sırada bitiren Beşiktaş, bundan önceki iki sezonun şampiyonu olmuştu. Beşiktaş'ta ne topa sahip olma oranı, ne de şut becerisi azalmadı ancak takım 4. sıraya kadar geriledi!

Beşiktaş'ın öne çıkan istatistikleri

Süper Lig'de geçtiğimiz hafta sona eren 2017-2018 sezonu istatistiklerinde Beşiktaş bir çok alanda rakiplerini geçti ancak oyununu golle sonuçlandırmakta zorlanınca, Süper Lig'de sezonu 4. bitirebildi.

Whoscored verilerine göre Süper Lig'de %57.7'lik topa sahip olma oranı ile, topa en çok sahip olan takım Beşiktaş olurken, maç başına 17.1 şut ile en çok şut atan takım da oldu. Lider Galatasaray ve 2. Fenerbahçe 14.6 şut atarlarken Beşiktaş her maç bu iki takımdan ortalama 2.5 şut fazla atmasına rağmen Galatasaray'dan 6, Fenerbahçe'den de 9 gol az atabildi. Beşiktaş maç başına isabetli şutta da 6.1'lik isabet oranı ile lider durumda. Buna karşın siyah beyazlılar gol yollarında istediği sonucu elde edemedi.
Beşiktaş defansif açıdan da rakiplerine oranla başarılı istatistiklere sahip. 30 golle ligin en az gol yiyen takımı olan Beşiktaş, maç başına 10.1 şut ile, Galatasaray'dan sonra kalesine en az şut çektiren takım konumunda.

BİTİRİCİLİK ZAAFİYETİ

Beşiktaş hem savunma, hem de hücumda önemli istatistiklerde zirvede olmasına karşın, ligi 4. bitirmesinde bitiricilik zaafının etkisini hissetti. Kartal Aboubakar, Cenk Tosun, Mario Gomez ve Demba Ba gibi golcüleriyle geçen 3 sezondaki bitiricliğinden uzak kalınca, ligde istediğini elde edemedi ve 4. oldu. (Futbol Arena)

Etiketler :