Beşiktaş ile M.Başakşehir arası şut ve gol karşılaştırması

Beşiktaş ile M.Başakşehir arası şut ve gol karşılaştırması

Beşiktaş evinde hem ligde hem de Şampiyonlar Ligi'nde mağlup olmuyor, Vodafone Arena'da rakiplerine gol yağdırıyor!

Süper Lig’in ilk 11 haftası sonunda kaleye en çok şut çeken takım Beşiktaş oldu. Siyah-beyazlı takım 170 şutta 68 isabet sağlarken, 23 gol atmayı başardı. Medipol Başakşehir ise 133 şutla bu alanda 6. sırada yer alırken 55 kez isabet sağladı ve 26 gol atarak ligin en golcü takımı oldu.

Ortalama 3 gol

Beşiktaş, ligde geride kalan 11 haftada 6 dış saha, 5 iç saha maçı oynadı. Bu maçlarda rakip ağları toplam 23 kez sarsan siyah-beyazlı ekipte gollerin 14’ü iç sahada, 9’u ise dış sahada geldi. Vodafone Arena’da oynanan 5 maçta rakip ağlara 14 gol kaydeden Şenol Güneş’in öğrencileri Dolmabahçe’de maç başına neredeyse 3 gol ortalamasıyla mücadele ediyor.

Rakiplerine gol atarken savunmasında ise açık vermeyen siyah-beyazlılar, evinde oynadığı 5 maçta 14 gol atmasına rağmen kendi kalesinde ise 5 gol görmüş durumda.

Medipol Başakşehir dış sahada iyi

Turuncu-lacivertli takım hem iç sahada hem de dış sahada ligin en yüksek istatistikleriyle mücadele ediyor. Beşiktaş’a konuk olacak olan Abdullah Avcı’nın öğrencileri, dış sahada adeta gol yemiyor.

Ligde deplasmanda oynadığı 5 maçta rakip ağları 12 kez sarsan Medipol Başakşehir, dış sahada en golcü takım durumunda. Turuncu-lacivertli ekip sadece dış sahada en golcü yanıyla değil, gol yememesiyle de ligin en iyisi. Abdullah Avcı’nın öğrencileri ligde geride kalan 11 haftada dış sahada oynadığı 5 maçta kalesinde sadece 1 gol gördü.

Vodafone Arena'da yenilmez

Siyah-beyazlı takım, rakibi karşısında Vodafone Arena'daki yenilmezliğini de sürdürmeyi hedefliyor. Geçen sezon hizmete giren Vodafone Arena'da şu ana dek 11 kez rakiplerini konuk eden Beşiktaş, 7 galibiyet ve 4 beraberlik aldı. Süper Lig'de sahasındaki 8 karşılaşmada 7 kez galip gelen ve bir kez berabere kalan siyah-beyazlılar, bu statta oynadığı 3 Avrupa maçından ise beraberlikle ayrıldı. (Gazeteler)