Beşiktaş kurulan tuzağa düşmeyecek ve...

Beşiktaş kurulan tuzağa düşmeyecek ve...

Olaylı derbinin üzerinden zaman geçip tansiyon yavaş yavaş düşmeye başlayınca Beşiktaş'ta teknik kadro olay yaratan maçı masaya yatırdı.

Ajans Beşiktaş Derleme - Beşiktaş, tarihten ders çıkartıp olaylı derbinin sezonun kalan bölümünde düşüşe yol açmaması için büyük çaba harcıyor.

2003-04'te Cem Papila'nın 5 kırmızı kart göstermesiyle hükmen kaybedilen Samsunspor maçının yarattığı bunalım, namağlup şampiyonluğa koşan takımın lig 3.'lüğüyle yetinmesine yol açmıştı. Tribünlerin sahaya daldığı Olimpiyat Stadı'ndaki Galatasaray derbisi sonrası ise yine kriz yönetilemedi ve 2014-15 zirvenin çok uzağında bitirildi.

Bu travmalardan ibret alan yönetim ve teknik heyet, ligde lider durumdayken yeni bir dramatik çöküş yaşamamaya kararlı...

Tosic’in Robin van Persie tarafından tahrik edildiği için kırmızı kart gördüğü fikrinde birleşen teknik heyet her şeye rağmen bu karşılaşmanın üzerine bir sünger çekti.

Başkan Fikret Orman, özür açıklamasıyla gerilimi düşürmeye çalışırken, yarınki Karabük deplasmanı geçen pazar yaşananları atlatabilmek adına sezonun en kritik eşiği görülüyor. Yapılan toplantıdan 30 Nisan tarihinde Süper Lig’de oynanacak derbide mental açıdan daha kuvvetli olarak sahaya çıkmak için hazırlıklara başlanması kararı çıktı.

NE OLUMŞTU ?

Hakem Ali Palabıyık’ın her iki takım adına da skandal bir yönetim sergilediği maçta gerilen sinirler nedeniyle Beşiktaş’ın Sırp savunmacısı Tosiç, F.Bahçeli Robin van Persie’nin topsuz alanda kendisine önce koluyla sonra da ayağıyla vurmasıyla yere düşmüş ve sinirlerine hakim olamayıp Hollandalı’nın üzerine yürümüştü. Tosic’İN kırmızı kart görmesiyle sonuçlanan bu olayın ardından 10 kişi kalan Beşiktaş maçı ezeli rakibine kaybederek kupadan elenmişti. F.Bahçe cephesinden siyah-beyazlıların kendi oyuncularını tahrik ettiği yönünde iddialar gelse de Beşiktaşlılar ise bunun tam tersini düşünüyor. Sarı-lacivertlilerin Vodafone Arena’da özellikle Alper Potuk ve Robin van Persie ile Beşiktaşlılar’ı provoke edip takımın eksik kalması için uğraştığı konusunda birleşen teknik ekip, Ziraat Türkiye Kupası’ndaki derbiden gereken dersi çıkardıklarını söyledi. (Vatan & AMK)