Beşiktaş, Lyon ile anlaştı. Tek pürüz taksit!

Beşiktaş, Lyon ile anlaştı. Tek pürüz taksit!

Brezilyalı stoperinin transferi konusunda Fransız kulübüyle 8.5 milyon Euro karşılığında el sıkışıldı.

Ajans Beşiktaş - Brezilyalı stoperinin transferi konusunda Fransız kulübüyle 8.5 milyon Euro karşılığında el sıkışan Beşiktaş, Olimpik Lyon'un parayı bir yıl içerisinde 2 taksitle ödeme talebine karşılık, “Finansal Fair Play anlaşması gereği o parayı almadan transfer yapamayız” cevabını verdi.

Beşiktaş'ın Brezilyalı stoperi Marcelo Guedes, Fransa'nın yolunu tutuyor. Geçtiğmiz sezon UEFA Avrupa Ligi çeyrek final mücadelesinde Beşiktaş'ın rakibi olan Olimpik Lyon ile el sıkışan yönetim, bonservis ücretini peşin almak istiyor.

Marcelo ile de bir görüşme yapan ve her konuda anlaşan Fransız kulübü, oyuncunun 8.5 milyon Euro'luk bonservis bedelinin 4 milyon Euro'sunu peşin, 4.5 milyon Euro'sunu ise önümüzdeki sezon ödemek istiyor. Bu talebini Beşiktaş yönetimine ileten Lyon kulübü yetkilileri, siyah-beyazlılardan olumsuz yanıt aldılar.

UEFA ile yapılan Finansal Fair Play anlaşması gereği, oyuncu satmadan transfer yapamayan Beşiktaş, Fransız kulübüne “UEFA ile yaptığımız finansal fair play anlaşması önümüzdeki sene bitecek. O yüzden bu yıl transfer yapabilmemiz için Marcelo'dan gelecek para bize lazım” cevabıyla karşılaştı. Marcelo'nun transferi konusunda ısrarını sürdüren Lyon'un, 8.5 milyon Euro'nun tamamını peşin ödemesi bekleniyor.

VİDA VE RAMİ GÜÇLÜ ADAYLAR

Brezilyalı stoper Marcelo'nun takımdan ayrılması durumunda yerine transfer edilecek oyuncularla görüşmelerini sürdüren Beşiktaş, Domagoj Vida'dan gelecek cevabı bekliyor.

Daha önce prensip anlaşmasına varılan Hırvat stoper, geçtiğimiz günlerde nikah masasına oturdu. Şu anda balayında olan Vida'nın dönmesi ve kesin cevabını kulübe bildirmesi bekleniyor.

Siyah-beyazlılar, 28 yaşındaki stoperin transferi için Dinamo Kiev ile 4 milyon Euro'luk bonservis bedeli konusunda el sıkıştı. Vida'nın transferinde pürüz çıkma ihtimaline karşılık Beşiktaş, farklı alternatifleri de gündeminde tutuyor.

İspanya'nın Marca Radyosu'na konuşan Sevilla Teknik Direktörü Eduardo Berizzo, Beşiktaş'ın, Sevilla savunmasının yıldız ismi Adil Rami'ye teklif yaptığını açıkladı. 47 yaşındaki teknik adam, "Rami için Beşiktaş ve Marsilya'dan teklif var. İki kulüp onun için yarış içerisinde" ifadelerini kullandı. Bu sezon 33 maçta Sevilla forması giyen 31 yaşındaki Fransız stoperin 2 yıl daha İspanyol ekibi ile sözleşmesi bulunuyor. (Yeni Şafak)