"Beşiktaş mesajını çok açık bir şekilde veriyor"

"Beşiktaş mesajını çok açık bir şekilde veriyor"

Süper Lig'in 19. haftasında Beşiktaş evinde Konyaspor'u 5-1 yendi. Cenk Tosun'un hat-trick yaptığı gecede Kartal, 44 puana yükselerek liderliğini sürdürdü.

Beşiktaş'ın müthiş galibiyeti bugün gazetelerde geniş yer buldu. Maçı kaleme alan spor yazarları arasında Habertürk yazarı Ali Gültiken de vardı.

İşte Gültiken'in bugünkü yazısı:

Şenol Hoca’nın oyun felsefesinde her zaman öne doğru oynamak var. Amaç dikine, en kısa sürede rakip kaleyle buluşmak... Sezonun ilk bölümünde takım kadrosunda değişim yaşanırken de bu düşüncesinden hiç vazgeçmedi. Fakat arada yaşanan sakatlıklar, takımın bu yöndeki işleyişini biraz yavaşlattı. Özellikle Oğuzhan, Talisca ve Caner’in takım rekabetinden dönem dönem uzaklaşmaları takımın hücum ritmini etkiledi.

Sezonun ikinci yarısıyla beraber iyileşen Talisca, oyun ritmini yakalayan Oğuzhan ve Babel’in katılımıyla Beşiktaş, Şenol Hoca’nın düşündüğü kimliğe yeniden büründü. Özellikle Beşiktaş’ın oyun aklı orta alanın işlerlik kazanması dün izlediğimiz Beşiktaş’ı ortaya çıkardı. Oğuzhan, Atiba’nın yanında oynadığı zaman çok daha verimli oluyor. Özellikle öndeki Talisca, Babel ve Quaresma gibi usta ayakları yönlendiren ve onları çok daha verimli hale getiren bir şekle bürünüyor. Hem kendi oynarken keyif alıyor hem de öndeki oyuncuları parlatıyor.

Talisca, Babel ve Quaresma... Hangisi topla buluşursa buluşsun taraftar ayağa kalkıyor. Boşuna değil, nedeni var... Çünkü bu oyuncular yaratıcı oyuncular. Hem oyun kurabiliyorlar hem kendileri gole gidebiliyorlar. Ayrıca üçünün de etkili gol-asist yapabilme özellikleri var. Dün akşam üçü de işbaşındaydı. Onlar işbaşında olunca golcüler kimliklerine bürünüyorlar.

Golcülerin nefes aldığı yerler ceza alanı içi. Cenk, dün akşam yine çok güzel şeyler söyledi: “Ceza sahası içerisinde beni topla buluşturun, santrada gol sevincinde buluşalım.” Dün akşam bunu bir kez değil, birkaç kez söyledi. Beşiktaş’ta sezonun ilk yarısında santrfor konusu çok konuşuldu. Sorunun bu bölgede olduğu düşünüldü. Ama tartışmanın odağı yanlıştı. Çünkü Beşiktaş orta alan ve kanat problemini çözdüğünde gördük ki santrfor bölgesinde bir sıkıntısı yok. Oğuzhan’ın, Babel’in, Quaresma’nın, Talisca’nın olduğu yerde, arkadan Gökhan Gönül’ün katkı yaptığı bir takımda Beşiktaş Cenk’le birlikte pozisyon ve gol sıkıntısı yaşamaz. Attığı 3 golle beraber hak ettiği takdir ve alkışın da dün akşam Cenk’e verilmesi galibiyet kadar sevindirici oldu.

Şampiyonluk yarışında yürüyüş şekliniz çok önemlidir. Kazanırken birçok şey söylersiniz. Beşiktaş teknik heyetiyle, sahada ve kulübede olan oyuncuları ile bu ligin en iyi takımı mesajını çok açık bir şekilde veriyor. Tereddüte yer bırakmıyor. Oyun disiplini, coşkusu, takım bütünlüğü, felsefesi ve kazanma arzusu, herkesin anlayabileceği dilde dün akşam sahadaydı.

Takımın sahadaki coşkusuyla, taraftarın tribündeki coşkusu ve omuz omuza görüntüsü çok güzel bir bütünleşmeydi. Bu da sonuç kadar değerliydi.

Etiketler :