Beşiktaş Mogaz'ın şampiyonluk öyküsü

Beşiktaş Mogaz'ın şampiyonluk öyküsü

Beşiktaş Mogaz, Hentbol Süper Ligi’nde sezonun bitmesine 4 hafta kala üst üste 9, toplamda ise 13. şampiyonluğunu ilan etti.

Ajans Beşiktaş - Parkenin Kartalları, Süper Lig yolculuğuna şampiyonluk parolasıyla 17 Eylül Cumartesi günü Süleyman Seba Spor Salonu’ndan çıktı. Ligin ilk haftasında Bş. Bld. Ankaraspor’u mağlup eden siyah-beyazlılarımız, aylar sürecek galibiyet serisinin de fitilini ateşlemiş oldu.

Haftalar birbirini kovaladı ve Beşiktaş Mogaz yoluna dolu dizgin devam etti. Sezonun ilk yarısında ekibimizin bileğini bükebilen çıkmadı ve takımımız en yakın rakibinin 6 puan önünde ilk yarıyı lider tamamladı.

Parkede ekol övgüsünü sonuna kadar hak eden Beşiktaş Mogaz Takımımız, Antrenörümüz Müfit Arın liderliğinde ligin ikinci yarısına da ilk yarıdaki gibi hırs ve istekle başladı.

Şapka çıkartılacak bir performansla rakiplerine sahayı dar eden Parkenin Kartalları, üst üste galibiyetler almayı sürdürdü.

Ligin 22. haftasına gelindiğinde Beşiktaş Mogaz’ın 42, en yakın rakibinin ise 32 puanı vardı. Siyah-beyazlılarımıza 13. şampiyonluğunu ilan etmesi için bir galibiyet yetiyordu.

Müfit Arın’ın öğrencilerinin 22. haftadaki rakibi Amasya Taşova Spor’du.

Sezon başında trafik kazası geçiren ve uzun bir tedavi süreci yaşayan genç hentbolcumuz Kubilay Yılmaz ile çok sayıda taraftarımız, şampiyonluk yolculuğunun başladığı Süleyman Seba Spor Salonu’na koştu, takımımıza destek için tribünde yerini aldı.

Altmış dakika sonunda kazanan takımın adı yine değişmedi ve Beşiktaş Mogaz üst üste 9, toplamda ise 13. şampiyonluğunu ilan etti.

Şampiyon hentbolcularımız, Mart ayında gelen şampiyonluğu büyük taraftarımız ile doyasıya kutladı.