Beşiktaş seneye hangi kupaya katılacak?

Beşiktaş seneye hangi kupaya katılacak?

Bu sezon başarılı bir seyir kaydeden Beşiktaş Sompo Japan seneye hangi organizasyona katılacak?

Ajans Beşiktaş - Sezon başında FIBA ve ULEB arasında yaşanan sorunlar nedeniyle Türk takımları Eurocup'a katılmak istedikleri halde katılamamışlardı. TBF'in de baskısıyla Beşiktaş, Karşıyaka, Uşak, Banvit, Büyükçekmece ve Gaziantep FIBA organizasyonlarında mücadele ettiler.

Gelecek sezon artık başkan Hidayet Türkoğlu'nun da girişimleriyle beraber, TBF'in yaptığı bu baskı ortadan kalkıyor ve takımlar istedikleri kupaya katılabilecekler.

Euroleague'e direkt katılma hakkı olan Fenerbahçe ve Anadolu Efes dışında kalan takımlar, FIBA veya ULEB'in düzenleyeceği organizasyonlara elde ettikleri başarılara göre tercihte bulunma hakkına artık sahipler.

ULEB'den gelecek sezon için davetiye alması beklenen Beşiktaş Sompo Japan ve Galatasaray Odeabank eğer Euroleague'de oynama şansı elde edemezlerse yine bir ULEB organizasyonu olan Eurocup'ta mücadele etme kararı aldılar.

Banvit, Karşıyaka, Darüşşafaka Doğuş gibi Avrupa kupalarına katılacak olan diğer ekipler ise henüz kararlarını netleştirmediği gelen bilgiler arasında. (Ajansspor)