Beşiktaş ucuz kurtuldu

Beşiktaş ucuz kurtuldu

Lyonlu oyuncuların tahrikleri az daha büyük olayların fitilini ateşliyordu.

Ajans Beşiktaş - Beşiktaş’ın penaltı atışları sonucunda şanssız bir şekilde Lyon’a kaybederek Avrupa Ligi’ne veda etmesi büyük bir üzüntü yaşatırken gösterilen performans ve oynanan futbol taraflı tarafsız herkes tarafından ayakta alkışlandı.

Fransa’da oynanan ilk maçta yaşanan saha olayları nedeniyle her iki takıma UEFA’dan gelen 2 yıl ertelemeli, 1 yıl men cezası nedeniyle Vodafone Arena’daki karşılaşmanın olaysız geçmesi büyük önem taşıyordu.

Siyah-Beyazlı yönetim aldığı önlemler ve devamlı yaptırdığı anonslarla taraftarı sağduyulu olmaya davet etti ve bunda da başarılı oldu.

Ancak penaltı atışları sonrasında Lyonlu oyuncuların kale arkasında bulunan taraftarların önüne giderek tahrik içeren abartılı sevinçleri ve tribüne doğru yaptığı hareketler başımıza iş açıyordu.

Kendini bilmez Fransızlar’ın bu provokasyonuna kayıtsız kalamayan bazı taraftarlar, sahaya çakmak atarken bu durum UEFA gözlemcisinin gözünden kaçmadı.

 

Maç sonrası stat müdürleri ile toplantı yapan UEFA heyeti, organizasyondan dolayı teşekkür etti ama sahaya atılan çakmakları raporuna yazacağını söyledi.

Bunun üzerine Beşiktaşlı kurmaylar hemen itiraz ederek, “Görüyorsunuz bunca sıkıntıya ve tahrike rağmen hiçbir olay yaşanmadı. Küfür bile yoktu. Penaltılardan sonra siz de gördünüz Lyonlular taraftarımızı tahrik etti. Lütfen bunları yazmayın bundan dolayı ceza almamız büyük haksızlık olur. Üstelik sahaya atılan 3-4 çakmak var” şeklinde savunma yapınca UEFA yetkilileri geri adım attı ve yaşananları rapora yansıtmadı.

Her ne kadar para cezası gelecek olsa da Siyah-Beyazlılar böylece olası bir cezadan kurtuldu. (HT Spor / Kartal Yiğit)

1-023.jpeg