Beşiktaş, yıldız oyuncunun peşinde

Beşiktaş, yıldız oyuncunun peşinde

Spor Toto Basketbol Süper Ligi’nde sezonu final oynayarak tamamlayan Beşiktaş Sompo Japan, transferde Davon Jefferson ile yaptığı görüşmelerde aşama kaydetti.

Ajans Beşiktaş - Bu sezon Ufuk Sarıca’nın göreve gelmesi ve kurulan yeni kadrosuyla başarılı bir sezonu geride bırakan Beşiktaş Sompo Japan, yeni sezona yönelik transfer çalışmalarına da başladı. Bu sezon harika bir performans sergileyen Vladimir Stimac’ın takımdan ayrılma ihtimalini göz önünde bulunduran Siyah-Beyazlı ekip, Sırp pivotun yerini doldurmak için çalışmalarına şimdiden başladı.

Gözünü geçen sezonu Gaziantep Basketbol’da geçiren Davon Jefferson’a diken ve oyuncuyla temasa geçen kulübün ilk görüşmeleri olumlu geçti ve transferde aşama kaydetti. Oyuncu da Türkiye’den teklif aldığını doğruladı.

İtalyan basınında yer alan haberlerde ise Cantu’nun da oyuncu için devrede olduğu belirtildi. Jefferson gelen teklifleri değerlendirme aşamasında ve iki takım arasında bir tercih yapması bekleniyor.

Davon Jefferson bu sezon Gaziantep Basketbol’un özellikle ligin ikinci yarısında yakaladığı çıkışta büyük pay sahibi oldu. Sergilediği performansla takımını playoff’a taşıyan Amerikalı oyuncu, sezonu 27 maçta 18 sayı, 9 ribaunt ve 1.8 asist ortalamalarıyla tamamladı. (Eurohoops)