Beşiktaş'a yeni sponsor

Beşiktaş'a yeni sponsor

Sponsorluklarda iyi bir sezon geçiren Beşiktaş'ta bugün yeni bir anlaşma daha imzalandı.

Ajans Beşiktaş - Beşiktaş'ın başarılı bir sezon geçiren basketbol takımı Beşiktaş Sompo Japan'a yeni bir sponsor geldi. Siyah-beyazlı basketbolcuların sırt sponsoru Güriş oldu.

İnşaat, sanayi, madencilik ve enerji alanlarında 20'ye yakın iştirak ve 5000'i aşkın personele sahip Güriş, Türkiye'nin en büyük holdingleri arasında yer alıyor.

Bugün 13:00'de gerçekleştirilen basın toplantısında sponsorluk medyaya duyurulurken, toplantıda konuşan Beşiktaş Başkanı Fikret Orman, Güriş yöneticisi Tevfik Yamantürk'e desteğinden ötürü teşekkür etti. Orman, lansman sonunda Tevfik Yamantürk’e Beşiktaş Sompo Japan takımının formasını hediye etti. 

Fikret Orman: ‘Tevfik ağabeye, ailesine ve Güriş Holding’e teşekkür ediyorum’

‘’Beşiktaş Sompo Japan’ın sırt sponsoru olan Güriş ile sponsorluk lansmanı yapıyoruz. Zor bir süreçte Beşiktaş yönetim kurulunu aldık. Kimseden başkan olarak bireysel olarak birşey istemedim. Beşiktaşlılar yönetim kurulunun ne kadar iyi çalıştığını biliyor.

Tevfik ağabeyime telefon açtım. Dedim ki; sponsorlukla ilgili birşeyler bekliyoruz. Güriş Holding iştirakleri reklama bağlı değil. Halka gidecekleri bir şeyi yok. Tevfik ağabey 'Tabii' dedi. Benim ikinci kelime kullanmama müsaade etmeden kabul etti. Tevfik ağabey, Beşiktaş’ta uzun seneler yöneticilik yapmış, bize nasıl yöneticilik yapıldığını gösteren bir ağabeyimizdir. Tarihimizde çok önemli yöneticilerimiz oldu. Tevfik ağabey nadir yöneticilerimizden biridir.

Tevfik ağabey, çok temkinlidir, irdeler. O güveni oluşturmak bizim için gururdur. Beşiktaş Sompo Japan’a katkı sağlamış oldu. Tevfik ağabeye, ailesine ve Güriş Holding’e teşekkür ediyorum.

Ufuk Sarıca ile sezona iyi başladık. FIBA Şampiyonlar Ligi’nde namağlup olarak devam ediyoruz. Ayrı bir gururumuz. Daha iyi yollara gideceğimize inanıyorum. Basketbolda FIBA Şampiyonlar Ligi’nde yarı final, final ve inşallah kupası nasip olur. 

Kalben söylüyorum; helaliyle kazandığımız paraların iyi yerlere gittiğine inanmaktayım.

Basketbola da daha önce açıkladım. Giderini arttıracak yatırımlar yapmamız lazım. Salon gelirimiz 35 bin TL... 35-40 bin TL ile büyütmek mümkün değil. Salon yapmamız lazım. 8-10 milyon dolar civarına çekmemiz lazım. Daha büyük yerlere gidebiliriz. Planladığımız birşey. Çok yatırım yapıyoruz. Yatırımları ve bütçemizi dengelememiz lazım. İnşallah bu sezonun sonuyla beraber yatırımılarımıza devam edeceğiz.

Dün maç skorlarının 3-0’dan 3-3’den önemlisi, yapmış olduğumuz sessiz tezahüratı 120’nin üzerinde ülke yayınladı. Dünyanın her yerinden izlendi. Dünya kulübü olarak Beşiktaş’ın marka değeri çok önemliydi. Taraftarlarımıza göstermiş oldukları duyarlılıktan dolayı teşekkür ediyorum.

Basketbol takımımız futbol takımımız gibi yoluna namağlup devam ediyor. Önemli olan şey Beşiktaş taraftarları ve hepimiz 'bu maça çıkınca alırız, kazanırız algımız' var. Özgüvenimiz var. Bu özgüveni getiren futbolcularla Avrupa'ya gidebiliyoruz. Biliyorsunuz 2 sene Avrupa Kupalarına katılamadık. Eski oyuncular, hocalarımızda var. Hepsine teşekkür ediyorum. Bu özgüveni yetiştirdikleri için. Her başarı yeni bir başarı ihtiyacı doğuruyor. Başakşehir maçını oynayalım sonra Fenerbahçe, Dinamo Kiev ve sonra dönüyoruz Bursaspor maçlarımız var. Zorlu dört maçımız var. Zor bir süreç var. Hep beraber camiamızın arkasında olacağız. Allah sempati ile bakanları mutlu etmeyi nasip etsin.

Geldiğimizde günlük planlar yapıyorduk. Günü geçme planlarımız vardı. Yavaş yavaş ayları planlar hale geldik. Artık seneleri planlıyoruz. Stratejik olarak 3-5 senelik planlarımız var. Her branşla, takımla ve kulüple alakalı planlarımız var. 

Beşiktaşlılara şunu söylemek istiyorum. Beşiktaş’ın gece-gündüz çalışan yönetim kurulu var. Stratejisi var. Sürekli çalışan, kenetlenmiş bir ekibimiz var. Eksiklerimiz var, düzelteceğiz. Burası Beşiktaş işimizi yapacağız.

Benfica maçı çok heyecanlı maçtı. Hocamızı teknik ekibimiz ve taraftarlarımızın devre arasında giderken oyuncularına sahip çıkması Beşiktaşlılık duruşudur. Farkındaysanız statta taraftar atmosferi çok kuvvetli. Taraftarların yönetim kurulu ile iletişimi güvene ve sevgiye dayalı. İşimizi iyi yapmak zorundayız. Daha güzel hizmetler edeceğiz. Yükselen değeri zaman içerisinde göreceksiniz. Beşiktaş Türkiye’nin sevgi köprüsü olacaktır. Amacımız bu. Futbolda olduğu gibi şans lazım.

Cenk’e helal olsun. Çok güzel gol oldu. Şampiyonlar Ligi’nin en güzel gollerinden biriydi. Milli Takım futbolcusuna öyle bir gol atmak yakışır. Oğuzhan, 23-24 yaşında kaptan olarak çıkıyor. Büyümüş de küçülmüş gibi yaşına uygun hareket etti. Takımımızdan ben de, taraftarlarımız da çok mutluyuz. 

Tüm ilişkilerimizde koyduğumuz çizgi kazan-kazan üzerine. Kimsenin üzerine yük olmayız. Ekibimiz bu arada her hafta toplantı yaparız. Marka değerini nasıl arttırırız diye. Yatırımcıları reklam verenleri yarışa sokmuş oluruz. Futbol takımında sponsorluk neredeydi, nereye getirildi.’’

Tevfik Yamantürk'ün Sözleri

Beşiktaş’a yatırım yapmak isteyen yerli ve yabancı dünya devlerinin ortaya çıkacağını belirten Tevfik Yamantürk, basın toplantısında şunları aktardı:

‘’Mahcup oldum. Teşekkür ederim. Ben yapı olarak öne çıkmayı sevmem. Yönetim kurulundayken de çıkmazdım. Zaten o zamanlar televizyon falan yoktu. Allah uzun ömür versin babam 90 yaşında. Süleyman ağabeyin başkanlık yaptığı dönemde Beşiktaş kulübüne bu paraları 'siz olduğunuz için veriyoruz' demiş. Güven noktasını getirdiğiniz, samimi olarak Beşiktaşlı olarak kalpten teşekkür ediyorum. Bu tür müesseseler Cumhuriyetten eskiler. İki elin parmakları kadar var. Şu an üç kulübümüz var. Cumhuriyetten eski müesseselerin korunması ve ileri nesillere devredilmesi lazım. Yapılanlar için teşekkür ederim. Kalpten inanıyorum, sponsorluklardan gelen paraların doğru yerlere aktarıldığını gördükçe daha çok yardım olacaktır. İnşallah günümüzde olur. Samimi inancım, çok kısa sürede Beşiktaş’a yatırım yapmak isteyen yerli ve yabancı dünya devleri ortaya çıkacaktır."