"Beşiktaş'ın avantajı kulübesi"

"Beşiktaş'ın avantajı kulübesi"

Fanatik gazetesi yazarı Erman Özgür, Olympiakos-Beşiktaş maçını analiz etti.

Ajans Beşiktaş - Erman Özgür, bugünkü köşesinde şunları yazdı:

Olympiakos karşısında pas trafiğini sekteye uğratıp baskı yapmak isteyecek olan Beşiktaş’a en çok lazım olan şey iyi bir deplasman hakemi olacak. Çünkü eğer maçın hakemi agresifliğe müsamaha gösterip kartlarını cebinde tutmazsa önceki maçlarda başımıza gelen sıkıntıları yaşayabiliriz. Son dönemlerde bu tip baskı yiyebileceği deplasman maçlarını (Galatasaray) çok akıllı ve sakin oynamayı başardı Beşiktaş. Bunda özellikle Adriano, Querasma, Atiba ve Babel gibi oyuncuların yüksek form durumları ve sorumluluk alma içgüdülerinin payı çok büyük. Atmosferden olumsuz etkilenmeyecek kadar Avrupa kupası tecrübesine sahip oyuncular, Olympiakos gibi ateşli taraftara sahip bir takımla oynanan maçların en büyük kozları olurlar.

Aboubakar fark yaratır

Güneş’in tercihlerinin önemi büyük. Şenol hocanın orta sahanın göbeğinde Atiba’nın yanında kimi tercih edeceği maçın kilit kararlarından biri. Olympiakos’un göstermesini beklediğimiz sertliğe aynı şekilde karşılık verebilmek için Necip ya da Gökhan İnler doğru seçenekler. Zaten takımın kadrosu üzerinden soru işareti olan başka bir bölge de yok gibi. Tosiç, Atınç’a göre tecrübesiyle stoperde, Talisca göbekte, Cenk en önde form durumlarıyla öndeler. İskelet kadrosu belli olan Beşiktaş’ın bir avantajı da kulübesi. Beşiktaş, eğer erken bir gol bulmayı başarabilirse Olympiakos’un alacağı riskleri değerlendirebilecek Aboubakar gibi bir forvete sahip. Ek olarak Tolgay gibi işler kötü giderse oyun liderliğine soyunacak bir isim de hazırda.

Kriterlere uygun rakip

Son olarak Beşiktaş’ın bu kupada derece yapabilmesi gereken ilk kriter iyi bir kuraydı. Hem Olympiakos hem de ilk maçın dışarıda oluşuyla bunu başardı. Şimdi ise iş, oyuncuların bu kupayı ne kadar istediklerine kalıyor. Yüksek konsantrasyonla oynanacak bir deplasman maçı büyük bir avantajla İstanbul’a dönmemizi sağlayabilir.