Beşiktaş'ın Avrupa Ligi'nde seri başı olması garanti

Beşiktaş'ın Avrupa Ligi'nde seri başı olması garanti

UEFA Şampiyonlar Ligi B grubunu 7 puanla 3. sırada bitiren Beşiktaş, UEFA Avrupa Ligi 2. Tur eşleşmesinde seri başı olacak.

Beşiktaş maçlarını tamamlayan Ludogorets, Mönchengladbach ve Rostov'dan daha fazla puan topladı. Yarın oynayacak ekiplerden 3. olma ihtimali bulunan takımlar arasında F Grubu'nda Sporting Lizbon'un 3, Legia Varşova'nın 1 puanı var. Bu ekiplerin Beşiktaş'ı geçme şansı olmadığı için temsilcimizin seri başı olması garanti.

Şampiyonlar Ligi'nde gruplarında 3. olan takımlardan en çok puan toplayan 4'ü UEFA Avrupa Ligi 2. turu kura çekiminde seri başı olacak.

Şampiyonlar Ligi'nde 3. olup Avrupa Ligi'ne giden takımlar hangileri?

A grubunda Ludogorets Razgrad, Basel'i geçip 3 puanla 3. oldu. B grubunda temsilcimiz Beşiktaş 7 punal 3. oldu. C grubunda Mönchengladbach ve D grubunda da Rostov 5'er puanla 3. sırayı alan ekipler.

E grubunda yarın Tottenham - CSKA Moskova maçı ile 3. belli olacak. Tottenham'ın 4, CSKA'nın ise 3 puanı var. F grubunda ise Legia Warszawa ile Sporting Lizbon arasındaki son maç 3.'yü belirleyecek. Legia 1, Sporting Lizbon ise 3 puanda. G grubunda Porto ya da Kopenhag'tan biri 2. öbürü 3. olacak. Kopenhag 6, Porto ise 8 puanda. H grubunda ise 2. ve 3. Lyon - Sevilla maçı sonucuna göre belli olacak. Lyon 7, Sevilla ise 10 puanda bulunuyor. (Futbol Arena)