"Beşiktaş'ın çocuğu" Necip Uysal'ın kitabı çıktı

"Beşiktaş'ın çocuğu" Necip Uysal'ın kitabı çıktı

Beşiktaş Dergisi, futbolcu portre kitaplarına devam ediyor.

Ajans Beşiktaş - Beşiktaş Dergisi'nin Nisan sayısında Necip Uysal’ın yaşamını anlatan kitap, taraftarlarımıza hediye ediliyor.

Bugüne kadar Beşiktaş Dergisi’nde sekiz Beşiktaşlı futbolcunun yaşamını anlatan kitap yayınlandı. Beşiktaş Futbolcu Portreleri kitap dizisinde bu defa Necip Uysal’ın sıradışı yaşamına ışık tutuluyor.

Necip Uysal başta olmak üzere ailesi, eski hocaları, sevenleri ve Beşiktaşlı futbolculardan BJK Nevzat Demir Tesisleri emekçilerine tüm çalışma arkadaşları ile yapılan özel röportajlar kaynak alınarak hazırlananan bu kitap, futbolcunun Beşiktaş Altyapısı’na adım attığı on üç yıl önceki çocukluk zamanlarından bugününe tüm futbol yaşamını gözler önüne seriyor:

“PAF takıma geldiğimde Fikret Demirer ile çalıştım. Benden büyük yaş grubu olmasına rağmen beni oynattı, bana güvendi. Beşiktaş’ın altyapısında ben çok şey kazandım. Bütün hocalarımın hepsinin benim üzerinde emeği var. Onlar sayesinde karakterim, kişiliğim oluştu ve buralara geldim. PAF takımdayken beni görüp, A takıma çağıran kişi ise Ertuğrul Sağlam’dır. O sezon A takımın kampına gittim. Mustafa Denizli ile oynamaya başladım, Schuster zamanında ise daha sık forma şansı buldum. Tayfur Havutçu da, hem antrenör hem de insan ve abi olarak benim için çok önemli bir isim. Onun dediklerini her zaman uyguladım. Slaven Bilic de beni çok sevdi ve şimdi de Türk futbolunun en büyük isimlerinden Şenol Güneş hocamın öğrencisi olmaktan dolayı gururluyum.”

“Beşiktaş’ın Çocuğu Necip Uysal”, büyük bir içtenlikle yaşamına ve futbolculuğuna dair tüm sırları okurlara bu kitap vesilesiyle aktarırken, önsözü bizzat kendisi kaleme alarak şu mesajları veriyor:

“Merhaba

Tüm Beşiktaş sevdalılarına selam olsun.

Şu satırları heyecanla yazdığım bugün, benim Kara Kartal’ın kapısından girişimin üzerinden tam on üç sene geçtiğine inanamıyorum.

Tüm bu uzun seneler boyunca ben Beşiktaş’a, Beşiktaş da bana ne büyük emekler verdi, acı tatlı ne güzel günler yaşadık.

2004 yılında Beşiktaş’ın altyapısında başlayan futbol serüvenim, artık şampiyon bir takımın tecrübeli futbolcusu olarak devam ediyor.

Umuyorum ki, hiç ayrılmayız ve futbolu bıraktan sonra da Beşiktaş’a hizmet vermeye devam edebilirim.

Çünkü ben, Beşiktaş’ın çocuğu Necip Uysal...

Kanımla, canımla ve tüm ruhumla Beşiktaş’a aidim.

Saygılarımla;
Necip Uysal”