Beşiktaş’ın erteleme talebini eleştiren Fenerbahçe, bakın 2013’te ne yapmış?

Beşiktaş’ın erteleme talebini eleştiren Fenerbahçe, bakın 2013’te ne yapmış?

Sarı lacivertli camia Beşiktaş'ın yoğun fikstürü sebebiyle Beşiktaş'ın erteleme talebine eleştirilerde bulundu.

Ajans Beşiktaş - Bugün oynanan Fenerbahçe - Başakşehir karşılaşması sonrası Volkan Demirel ve Aykut Kocaman, Beşiktaş'ın maçları erteleme talebini eleştiren açıklamalarda bulundular.

Volkan Demirel, "Biz geçmişte neler yaşadık. Erteleme istemedik.  Beşiktaş da bir zahmet çıkıp oynasın, istemesin. Fikstür nasılsa öyle oynayalım." ifadelerini kullandı. Aykut Kocaman ise,  “Daha önce 65 maçın 64’ünü oynadık ve 1 kez bile böyle bir talebimiz olmadı. Bu sezon başında yapılmış bir fikstür. Dolayısıyla kadrolar da buna göre yapılıyor. Çok anlamlı değil erteleme yapılması. Doğru ne ise o yapılsın. Bizim oynayacağımız kupa maçının Bayern Münih maçıyla bir alakası yok. Erteleme talebinin anlamını ben anlayamadım. Bundan faydalanma durumumuz da yok. Yanlış bir talep gibi görünüyor. Bence karar alınacak bir durum yok. Federasyonun bunu dikkate alacağını düşünmüyorum. Fenerbahçe maçının ardından tekrar bir Bayern Münih maçı olsa, o zaman ben ulusal düşünerek bu kararı desteklerim” dedi.

Bu açıklamalar akıllara 5 sezon öncesini getirdi...

Fenerbahçe'nin Süper Lig, UEFA Avrupa Ligi ve Türkiye Kupası'nı bir arada götürdüğü 2012 - 2013 sezonunda maç takviminin çok sıkışık olmasını gerekçe gösteren Fenerbahçe, Türkiye Kupası yarı final rövanş maçı ile finalini sezon sonunda oynamak istediğini Futbol Federasyonu'na iletmişti.

Fenerbahçe; Süper Lig, UEFA Avrupa Ligi ve Türkiye Kupası'nı bir arada götürdüğü sezonda özellikle mayıs başında çok zorlu bir döneme girecek olması sebebiyle TFF'den, Ziraat Türkiye Kupası maçlarının lig bittikten sonra oynanmasını talep etmişti. Fenerbahçe, daha önce Galatasaray'ın UEFA şampiyonluğu döneminde maçlarının ertelendiğini hatırlatmıştı. Erteleme talebi Aykut Kocaman'ın isteği ile gerçekleştirilmişti.