Beşiktaş'ın eski hocasından açıklamalar: ''Beşiktaş gruptan çıkar''

Beşiktaş'ın eski hocasından açıklamalar: ''Beşiktaş gruptan çıkar''

Beşiktaş'ın eski hocası Carlos Carvalhal: "Benfica ve Beşiktaş gruptan çıkar. Teklif gelirse geri dönerim. Arena'da olmayı çok isterim"

Kara Kartallar, Gaziantepspor maçında 90+6'da atılan golden sonra attığı deparla sevdi onu... Kimden mi bahsediyoruz? Tabii ki Carlos Carvalhal... Championship ekibi Sheffield Wednesday'i çalıştıran Portekizli hoca, Lig Radyo'ya konuştu. Sözlerine bakılırsa Carvalhal'ın Beşiktaş sevgisi hâlâ bitmemiş. Portekizli hoca, "Vaktim oldukça maçları takip ediyorum" dedi. İşte o açıklamalar:

"Buraya geldiğimde üç puanı vardı. 'Kim bu adam?' diye düşünüyorlarken; hikaye biraz Beşiktaş'a benzedi. Kısa sürede meşhur olduğumu söyleyebilirim. Hücum futbolu oynatarak geçen sezonun en büyük sürprizini yaptık. Play-Off'lara kaldık. Ligi altıncı olarak bitirerek, Wembley Stadı'na gittik. Geçen sezon kupada sezonun hocası seçildim. Arsenal'ı da mağlup ettik.

ABOUBAKAR DAHA ÇOK GOL ATAR

Beşiktaş'ın geçen sezonki şampiyonluğundan çok mutlu oldum. Hatta şampiyonluğu evde şampanya patlatarak ailecek kutladık. Şampiyonlar Ligi'ne geçersek dengeli bir gruptalar. Çıkabileceklerine inanıyorum. Ben bir yandan Portekizli olarak Benfica ve Beşiktaş'ın birlikte gruptan çıkacaklarını ümit ediyorum. Aboubakar çok beğendiğim bir forvet. Porto'nun bırakmasına şaşırdım. Defansı çok yıpratan ve güçlü bir forvet. Aboubakar çok gol atacaktır.

TALISCA

Talisca Türkiye'ye Portekiz'e oranla daha uygun bir oyuncu. Benim daha önce kazandırdığım Mossoro'ya benziyor. Atak oynayan bir takımda tehlike yaratacak, defans oyuncularına gol attıracak, forvetleri besleyen hücum ve orta saha arasındaki bağlantıları kuracak önemli oyuncu. Aynı zamanda bol gol atıyor. Benfica hocasını değiştirdiği için göndermiş olabilir ama pişman olacakları bir isim. Beşiktaş'a katkı sağlar."

PORTEKİZ ÇETESİ YOKTU

"Portekiz çetesinden bahsediliyordu ama ben bireysel olarak Türk oyuncular ve Sivok-Ernst ile yoğunlaştım. Zaten iyi bir kalitemiz olduğu için sahaya yansımalar kolay oldu. Ben hiç bilmediğim bir ülkeye geldim. Başkan yardımcısı ve hocası tutukluydu. İşime konsantre olmaya çalıştım."

GERİ DÖNERİM

"Geri dönüş için teklif olması lazım. Seve seve gelirim ancak bu bana bağlı değil. Her şeyden önce Türkiye'yi çok seviyorum. Fırsat buldukça tatilimi de oraya denk düşürüyorum. Şimdi burada olmaktan mutluyum. Ama teklifler olursa neden olmasın. Gelecekte ne olur bilinmez hani belki Türkiye'de çok iyi bir ortamda çalışma imkanı bulabilirim."

ARENA'DA OLMAYI ÇOK İSTİYORUM

"Vodafone Arena'nın açılışına davet edilmiştim ama gelemediğim için çok üzüldüm. Biz Başkan Fikret Orman ile burada bir kez buluştuk, bir toplantı yaptık. Arena'yı oldukça merak ediyorum. Sheffield Wednesday ile Beşiktaş arasında bir dostluk maçı yaparak; tekrar o stadyuma teknik direktör olarak çıkmak istiyorum. Rakip teknik direktör olsam bile fark etmez. Yeniden orada olmak istiyorum."

PLAY-OFF'U BEN HAK ETMİŞTİM

Carvalhal, Beşiktaş'ta çalıştığı dönemi yorumladı: "Çok zor bir dönemde takımın başına geçtim. Tayfur Havutçu tutuklu olarak hapishanedeydi. Onun ekibi çalışıyordu. Yönetim kurulu dağılmıştı. Başkan da Türkiye Futbol Federasyonu başkanı olmuştu. Bütçe yoktu yeni transfer yapamamanın dışında kendime yardımcı talep ettim ama onu bile alamadım.

KALPLERİNE İŞLEDİM

O ortamda tek yapabileceğim şey oyuncuların kalbine ve ruhuna işleyerek takım haline getirdim. Gerçekten büyük bir iş başardık. Avrupa Ligi'nde Maccabi, Braga ve Dinamo Kiev maçlarında iyi oynadığımızı düşünüyorum. Geçen sezon gibi her şeyin bir arada olması lazım... Taraftar desteği o zaman da vardı ama çok iyi bir yönetim, hoca, futbolcular derken bunu yakalayamadık. Şampiyonluğu alabilirdik.

ÇOK iYi GiTTiK

Tayfur Havutçu geri döndü tekrar takımın başına geçti. Açık söylemem gerekirse; Play-Off'ları ben hak etmiştim. Çünkü o noktaya kadar gelmişken; şampiyon olabilirdik." (Lig Radyo / Yetkin Etkin)