Beşiktaş'ın eski rakibi şike yaptı!

Beşiktaş'ın eski rakibi şike yaptı!

2 sezon önce Beşiktaş ile Avrupa Ligi'nde aynı grupta bulunan Skenderbeu'nun, şike yaptığı gerekçesiyle son şampiyonluğu elinden alındı.

Ajans Beşiktaş - Arnavutluk'ta 6 sezonun 5'inde şampiyon olan Skenderbeu'nun şike yaptığı gerekçesiyle son şampiyonluğu elinden alındı.

Geçen hafta Arnavutluk Futbol Federasyonu Etik Komisyonu tarafından UEFA ile yapılan toplantılar sonucunda Skenderbeu'nun hem yurt içinde hem de Avrupa'da bahis şikesine karıştığı sonucuna varıldı. Bu kararın ardından Skenderbeu'nun 2015/16 sezonu şampiyonluğu geri alınırken, 2016/17 sezonunda da 12 puanı silindi. Ligi üçüncü sırada bitiren Skenderbeu, eksi 12 puana rağmen üçüncü sırada kaldı ve UEFA Avrupa Ligi'ne gitme hakkını kaybetmedi.

Skenderbeu, Beşiktaş'ın da bulunduğu UEFA Avrupa Ligi grubunda Lokomotiv Moskova ve Sporting Lizbon maçlarında şike yaptığı için Avrupa'dan 1 yıl men edilmişti. Skenderbeu'nun cezalara ilişkin olarak CAS'a yaptığı itirazın da reddedildiği duyuruldu. Öte yandan, Arnavutluk'ta 2015/16 şampiyonluğunun ise Partizani'ye verildiği açıklandı. (Sporx)