Beşiktaş'ın eski voleybolcusundan yabancı oyuncu eleştirisi

Beşiktaş'ın eski voleybolcusundan yabancı oyuncu eleştirisi

Eski milli voleybolcular, Kariyer Günleri kapsamında öğrencilerle bir araya geldi.

Ajans Beşiktaş - Burdur Spor Lisesi tarafından bu yıl üçüncüsü düzenlenen Kariyer Günleri'nin konuğu Beşiktaş'ın eski kaptanlarından Müge Şakar Kurt, Beşiktaş ve Fenerbahçe'nin eski voleybolcularından Zülfiye Gündoğdu Derinbay, Vakıfbank'ın eski voleybolcusu Gamze Gülcan Ergin oldu. 

Liglerdeki yabancı oyuncu sayısıyla ilgili konuşan Zülfiye Gündoğdu Derinbay, "Türkiye'ye çok iyi yabancılar geliyor. Gençlerin önünün açılması ve oynama şansını bulmaları gerekiyor. Yabancıların gelmesinin ticari amaçlı olduğunu düşünüyorum. Menajer nasıl para kazanacak, federasyon nasıl para kazanacak yabancı almayınca? Yanlış olduğunu düşünüyorum. Minimuma düşürülmesi gerekiyor" dedi.

Müge Kurt Şakar ise şöyle dedi: 

"Takımlarda yabancı sayısı 1 veya 2 olmalı. 3 olursa zaten takımın yarısı ediyor. O zaman Türk genç sporcular nasıl yetişecek? Alt yapıdan yetişse de diyecekler ki 'Biz bu yabancıları aşamıyoruz.' Çok ciddi paralar harcanarak iyi yabancılar getiriliyor. Onların önüne geçip, oynama şansınız yok. Yabancı sayısının kısıtlanması gerekiyor."

Etiketler :