Beşiktaş'ın hakemi Oliver, eleştirilerin hedefi oldu! İşte İngiliz hakemin karnesi

Beşiktaş'ın hakemi Oliver, eleştirilerin hedefi oldu! İşte İngiliz hakemin karnesi

UEFA Avrupa Ligi'nde Beşiktaş-Olympiakos rövanş maçını İngiltere Futbol Federasyonu'ndan Michael Oliver yönetecek.

Ajans Beşiktaş - Beşiktaş, UEFA Avrupa Ligi son 16 turu rövanş karşılaşmasında Olympiakos ile karşılaşacak. Karşılaşma Perşembe günü saat 21:00'de Vodafone Arena'da oynanacak. Maçı İngiltere Futbol Federasyonu'ndan Michael Oliver yönetecek.

İngiliz hakem, dün akşam Chelsea ile Manchester United arasında oynanan FA Cup mücadelesini yönetmişti.

Michael Oliver, mücadelenin ilk yarısında M.United'lı bir oyuncuyu ikinci sarı karttan oyundan atması, büyük tepki çekmişti.  Jose Mourinho maçtan sonra yaptığı açıklamada, "Hakem için çok uzun konuşmak istemiyorum. İkinci sarı karttan verdiği kırmızı kart ortada, bunu konuda yorum yapmayacağım ama bugün 50 dakika boyunca bizi bu futbola oynamaya mecbur bırakan bir hakem vardı" demişti.

Oliver'ın maçını yönettiği Türk takımları:

18/02/16 Galatasaray:1 - Lazio:1

Oliver'ın maçını yönettiği Yunan takımları:

12/12/13 PAOK:2 - 2 AZ Alkmaar:2
05/08/14 Panathinaikos:1 - Standard Liege:2

Oliver'ın yardımcılıklarını Stephen Child ve Stuart Burt yaparken, karşılaşmanın 4. hakemi Ian Hussin olacak. Jonathan Moss ve Craig Pawson, müsabakada ilave yardımcı hakemler olarak görev alacak.

Oliver şimdiye kadar 274 maç yönetti. Bu maçların %44'ünü ev sahibi takımlar, %28'ini deplasman takımları kazanırken maçların %28'i de berabere sonuçlandı.

İngiliz hakemin maç başına yaklaşık 3 sarı kart gösterdi. Hakem, görev yaptığı 274 maçta sadece 38 kez kırmızı kartına başvurdu.