"Beşiktaşlılar hiç endişe etmesin"

"Beşiktaşlılar hiç endişe etmesin"

Spor Toto Süper Lig'in 20. haftasında Beşiktaş, deplasmanda karşılaştığı Kardemir Karabükspor'a 2-1 mağlup oldu.

Ajans Beşiktaş - Milliyet gazetesi köşe yazarı Ömer Güvenç maçı değerlendirdi. İşte Güvenç'in maçla ilgili bugünkü köşesinde yayınlanan yorumları:

Gerçekten oynadıkları futbolla, yaptıkları müdahalelerle Karabük alkışı hak etti. Hem de fazlasıyla. G.Saray’ın ardından Beşiktaş gibi iyi futbolculardan kurulu büyük bir takımı yenmek büyük başarı. Hem de takır takır oynayarak. Oyunu çirkinleştirmeden, yerde yatıp yuvarlanıp vakit geçirmeyi akıllara getirmeden. “Ya karambolden attılar 1-2 tane” dedirtmeden.
 
Attıkları ilk gol akıl dolu. Zec, Beşiktaş defansını arkasına taktı ve mükemmel bir gol vuruşuyla Karabük’ü öne geçirdi. Genellikle büyük takımlar karşısında öne geçenler o golün üstüne yatma, vakit geçirme düşüncesinde olur. Karabük bunu kesinlikle yapmadı, ikinciye gitti, buldu.
 
Peki kim oynadı derseniz hiç ayırt etmem. Kaleci Ahmet ve Ceyhun başta olmak üzere hepsi müthiş oynadılar. Yardımlaşmaları mükemmeldi. Igor Tudor çelik gibi takım yapmış. Mücadeleyi maçın son dakikasına kadar bırakmayan bir ekip. Tebrik ediyorum. Hemen arkasında maçı izledim. Sanki kendi oynuyor. Futbolcular kadar yorulmuştur.

Beşiktaş'a gelince belki de sezonun en kötü futboluydu. Kim iyi, kim kötü ayırmaya gerek yok. Bırak iyi oynamayı, kendi ortalamalarına yaklaşamadılar.

Beşiktaş, F.Bahçe’den sonra bir darbe de Karabük’ten aldı. Ama Beşiktaşlılar hiç endişe etmesin. Bu takım bu darbelerin üstesinden gelecek güçte. Beşiktaşlılar buna çok şahit olmuştur.