Beşiktaş'ta doğru yatırım, yüksek kazanç

Beşiktaş'ta doğru yatırım, yüksek kazanç

Süper Lig’de zirveye kurulan, UEFA Avrupa Ligi’nde de çeyrek final yolunda ilerleyen Beşiktaş’ta geniş kadronun meyveleri toplanıyor.

Ajans Beşiktaş - Şenol Güneş idaresindeki bol alternatifli kadro, birçok avantajı beraberinde getirdi. Son Olympiakos deplasmanında Güneş elindeki bu şansı iyi kullanarak defans-orta saha-forvet bölgelerinde değişikliğe gitti.

Rotasyona gitme şansı en yüksek kulüp olan siyah-beyazlılarda her mevkii için en az 2 alternatifin olması şans yaratıyor. Şenol Güneş’in elini bir hayli kuvvetlendiren bu durumun en bariz örneği stoperde yaşandı. Elinde 3 farklı sol ayaklı stoperi olan tecrübeli hoca, Tosic ile başladığı sezonun ikinci yarısında Atınç Nukan’ı takıma dahil etti. Ligde Atınç, Avrupa’da Tosic hamleleri kullanabilen 64 yaşındaki antrenör, ayrıca Çin’den kiralık dönen Ersan Gülüm opsiyonuna da sahip.

Sağ stoper için de yine çok güvendiği Marcelo dışında Rhodolfo ve Mitrovic gibi topu iyi kullanan savunmacıları olan Güneş, sakatlık ve ceza konularını dert etmiyor. Ekim 2016’dan beri takımdan uzak olan Caner Erkin’in yokluğu sol bekte alternatif fazlalığıyla kapatıldı. Benzer şekilde Gökhan Gönül-Beck uyumu, orta sahada Atiba’nın yanında Oğuzhan-Tolgay-Gökhan İnler’in bulunması, joker olarak Necip’in dahi kullanılması da kadronun gücünü kanıtladı.

Ricardo Quaresma’nın kanatlarda yedeğinin bulunmaması konuşulurken Talisca’nın kanada kayabilmesi, Adriano’nun öne çıkabilmesi ve Aras opsiyonu ve devre arasında gelen Babel de en önemli alternatifler olarak dikkat çekiyor. (Milliyet)