Beşiktaş'tan altyapı ve Emre Mor açıklaması

Beşiktaş'tan altyapı ve Emre Mor açıklaması

Beşiktaş yöneticisi Metin Albayrak, altyapıda yetişen Beşiktaşlılardan çok umutlu...

Beşiktaş’ın zirvede tamamladığı geçtiğimiz sezon takımın oynadığı futbol taraftarları mest etmiş, her maç tribünlerde açılan ve üst üste 3 sezon şampiyon olunan altın döneme vurgu yapan “Sene sanki Metin-Ali-Feyyaz” pankartı çok dikkat çekmişti. Siyah-Beyazlı kulübün basın sözcülüğünün yanında altyapıdan sorumlu yöneticiliğini de üstlenen Metin Albayrak’tan da taraftarların bu ‘özkaynak’ beklentisini boşa çıkarmayacaklarına dair açıklamalar geldi.

Albayrak iyi bir kadroya sahip olan takımın gelecek yıllarını da güvence altına almak için altyapıya çok önem verdiklerini belirterek “Beşiktaş’ın geleceği emin ellerde. Türk futboluna damga vuracak gençler yetiştiriyoruz. Çalışmalarımız çok yerinde gidiyor. İki seneye kalmaz A takıma 3-4 tane çok iyi oyuncu vereceğiz. Özellikle 2002 doğumlu olan jenerasyondan çok umutluyuz. Biri sağ bek ve diğeri ön libero olmak üzere iki tane önemli oyuncumuz yetişiyor. Bu oyuncuları yakında herkes görecek” dedi.

‘SCOUT EKİBİ KURUYORUZ’

Albayrak, altyapı için tesisleşme çalışmalarının da devam ettiğini vurgulayarak şöyle devam etti: “Ümraniye’ye 4 adet sahanın yapımı için temel atacağız. Altyapıyı buraya taşıyacağız. Sahalardan biri suni çim, diğerleri ise doğal çim olacak. Fulya’da ise sadece futbol okulları olacak. Yurt dışındaki genç oyuncuların taranması için ise bir ekip kuruyoruz. Özellikle Almanya’daki yetenekli gurbetçileri takibe aldık. Göreceksiniz, Beşiktaş altyapısı eski günlerine dönerek MetinAli-Feyyaz dönemlerini tekrar yaşatacak.”

500'E YAKIN YETENEĞİ ELEKTEN GEÇİRDİK

"Altyapı ile ilgili planlı bir şekilde ilerliyoruz. 5 kıtada birden tarama işlemi yapıyoruz. Şu ana kadar 500'e yakın yeteneği elekten geçirdik" diyen Albayrak taramalar sonucu 50 kişilik bir oyuncu havuzu oluşturduklarını söyledi.

EMRE MOR AÇIKLAMASI

Albayrak'ın açıklamalarında en dikkat çeken kısım ise Emre Mor ile ilgili olandı:

"Bunların çoğunluğunu bünyemize katıp altyapıdan üst yapıya doğru koordine edeceğiz. Emre Mor da bu havuzun içindeydi. Ancak Dortmund'un şartlarıyla mücadele edemedik. Libero, kanat ve golcü olmak üzere havuzda şu an 3 yıldız adayı var. Onlarla ilgili operasyon sürüyor."

"HAVUZDA 3 YILDIZ ADAYI İSİM VAR"

Libero, kanat ve golcü olmak üzere havuzda şu an 3 yıldız adayı var. Onlarla ilgili operasyon sürüyor.
 
GELECEĞİN TAKIM İSKELETİNİ KURACAĞIZ

"Dünyada sistem böyle işliyor, Beşiktaş'ta da böyle olacak. Geleceğin takım iskeletini bu şekilde kuracağız. Hem şampiyon olacağız hem de yeni yıldızlar yetiştirip, sistemin sağlıklı bir şekilde yürümesini sağlayacağız." (Sabah & HT Spor)