Beşiktaş'tan anlamlı "satranç" çıkışı

Beşiktaş'tan anlamlı "satranç" çıkışı

Cübbeli Ahmet'in "satranç günahtır" çıkışı ile başlayan tartışmalar sürerken Beşiktaş Kulübü'nden anlamlı bir satranç kampanyası geldi.

Ajans Beşiktaş - Tüm dünyada beyin gelişimi için çok önemli bir yöntem olarak görülen satranç oyunu, aynı zamanda aklı ve bilimi temel alan bir spor dalı. Geçmişi milattan öncesine dayanan satranç, Türkiye'de artan gerginlik ortamı içinde tartışma konusu haline getirildi. "Cübbeli Ahmet" olarak bilinen bir din adamının "satranç haramdır" çıkışıyla başlayan tartışmada "Cübbeli"ye yönelik tepkiler büyük.

Satrancın gelişimi konusunda sevindirici adımlar da atılmakta. Satrancın yaygınlaştığı toplumlarda bilim ve teknik alanlarındaki gelişimler artık reddedilemez bir gerçek. İşte bunun bilincinde olan Beşiktaş Kulübü, santrancın Türkiye'deki gelişimine katkıda bulunmak adına dikkat çeken bir atılım yaptı.

Beşiktaş Kulübü, Kartal Yuvası mağazalarına yönelik bir kampanya başlattı. Buna göre Kartal Yuvası mağazalarından ve kartalyuvasi.com.tr adresinden 150 TL ve üstü tüm taraftarlar, 2016/2017 öğrenim yılı için BJK Satranç Okulu eğitimlerinde %25 indirim kazanacak.

31 Mayıs 2017'ye kadar geçerli olacak olan kampanyaya katılmak için alışveriş faturası yeterli olacak.