Beşiktaş'tan korsana 2 bin 382 dava!

Beşiktaş'tan korsana 2 bin 382 dava!

Yönetimin, korsan ürün satışıyla mücadelesi Guinness Rekorlar Kitabı'na geçecek cinsten. Son beş yılda tam 2 bin 382 dava açıldı. Ancak buna rağmen yüzde yüz başarı sağlanabilmiş değil.

Ajans Beşiktaş - Korsan ürün satışı spor kulüplerinin başının belası... Lisans bedeli ve vergi ödemeyen kaçak üretimlerle, kulüplerin kazançları da elinden alınıyor. Beşiktaş camiası bu konuda en kararlı tutum sergileyen kulüplerden biri... Taraftar da yönetim de korsan ürün satışının önüne geçmek için duyarlı davranıyor. Korsan ürün satanlar anında dava ediliyor, mahkeme huzuruna çıkartılıyor ve cezası kesiliyor. Ancak bu çabalar bile korsan satışların önlenmesinde hedeflenen başarıyı getirmemiş. Yönetim pes etmemekte kararlı.

AMANSIZ TAKİBİMİZ DEVAM EDİYOR

Bu konuda özel açıklamarda bulunan Beşiktaş'ın Mali İşlerden Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Berk Hacıgüzeller'in verdiği bilgiler ilginç... İşte o amansız takip sonucunda ortaya çıkan tablo: "Korsan ürün satışıyla en kararlı mücadele eden yönetimlerden biri biziz... Göreve geldikten sonra bu konuda tam 2 bin 382 dava açtık. İnanılmaz kararlılıkla bir hukuk mücadelesi verdik. Ancak buna rağmen hâlâ korsan satışları %100 önleyebilmiş değiliz.

BİR MAĞAZADAN 2 MİLYON TL CİRO

Beşiktaş ürün pazarlamasında kâr marjı en yüksek kulüplerden biri. Bu alanda güçlü bir dinamik var. Ancak bunun sportif başarıyla da sıkı bir ilişkisi var. Başarı olduğu zaman ürün satışları da artıyor. Şampiyonluk gecesinde sadece Vodafone Park'taki mağazamızın cirosu 2 milyon TL olarak gerçekleşti... Bu, Beşiktaş için rekor düzeyde bir satış. Taraftarlarımız desteklerini sürdürsün." (Akşam)