Beşiktaş'tan Lyon'a yine sert sözler: "Şaşırmış bunlar"

Beşiktaş'tan Lyon'a yine sert sözler: "Şaşırmış bunlar"

Beşiktaş cephesinden Lyon Başkanı Aulas'a yönelik tepkiler sürüyor.

Ajans Beşiktaş - Beşiktaş İkinci Başkanı Ahmet Nur Çebi, Fransa’daki ilk maç öncesi çıkan olaylar nedeniyle rövanşın seyircisiz oynanmasını isteyen Lyon Başkanı Jean-Michel Aulas’a sert çıktı.

Bu talebin kesinlikle spor ahlâkına yakışmadığını belirten Çebi, konuyla ilgili olarak şu ifadeleri kullandı:

“Lyon Başkanı bu olaylardan çıkar sağlamak niyetinde. Bu son derece çirkin bir yaklaşım. Kendisi elbette ki yaşananlar nedeniyle tüm sorumluluğun kendilerinde olduğunu ve ceza alacaklarını çok iyi biliyor. Söylemleriyle bir algı oluşturmak istiyor ancak başarılı olma ihtimali de yok.

Başkanımız Fikret Orman basın toplantısında çok net bir şekilde açıkladı. Maç Lyon’da oynandı. Bizim, statta normalde 3 bin kişilik kontenjanımız var. Geri kalan biletlerin tamamını onlar sattılar.

Kime sattıkları bizi ilgilendirmez. Para kazanmak istedikleri için bir strateji belirlemişler. Sorumluluk da onlara ait. Olay çıkaranların kim olduğu bizi ilgilendirmiyor. Olay çıkan tribünler, onların sorumluluğunda olan tribünler.
 
"YAVUZ HIRSIZ MiSALi"
 
‘İstanbul'daki rövanş seyircisiz oynansın’ demiş Lyon başkanı. Şaşırmış bunlar. Yavuz hırsız misali, aklınca kamuoyu oluşturup baskı kurmaya çalışıyor. Bunları ne biz ne de UEFA yer. Ayrıca taraftarlarını getirmeme kararı onlara ait. Kendi takımına olduğu gibi, kendi taraftarına da güvenmediği böylece ortaya çıktı.

Lyon taraftarlarının dünyanın en güzel stadını ve en güzel şehrini görmelerini engelliyor. Biz Vodafone Arena’da bu sezon 5 tane Avrupa maçı oynadık. Hepsine rakip takım taraftarları geldi, hiçbiri de korkmadı.”  (Vatan / Erdal Cömert)