Bilal Meşe: "Gururumuz Beşiktaş"

Bilal Meşe: "Gururumuz Beşiktaş"

Milliyet Gazetesi Spor Yazarı Bilal Meşe, Beşiktaş-Porto maçını değerlendirdi.

Ajans Beşiktaş - Pepe’nin kumaşını tartışacak halimiz yok, adam savunma için yaratılmış, havadan, yerden geçebilene aşk olsun. Porto maçı varken, Pepe ile yoruma girmek nereden çıktı, demeyin sakın... Uzun zamandır onunla ilgili düşüncelerim vardı, bir türlü yazma fırsatı bulamadım... Real Madrid’den, Beşiktaş’a yelken açan Pepe sert futbol yapısıyla ünlendiğini herkes biliyor....Kartal’a gelirken, bu yapısıyla bizleri hep huylandırdı, “canlı bomba” benzetmesi nedeniyle... Ne var ki, Pepe ülkemizde tam tersi bir grafik çiziyor, sanırsınız ki sinirlerini cerrahlara tek tek aldırmış, sertlikten uzak, tamamen topa odaklanmış... Bu yapısıyla, Şenol Güneş’in gözdeleri arasında ilk sırayı alıyor, alkışı da fazlasıyla hak ediyor. Pepe dün Aboubakar’a bırakın adım attırmayı, nefes alacak fırsat bırakmadı. İyi ki varsın Pepe..

Fanatik değiliz, ne var ki Beşiktaş ülkemizi Avrupa’da temsil ediyor, oynadığı futbol ve topladığı puanlarla gurur kaynağımız olmaya devam ediyor. Her türlü övgü ve alkışı fazlasıyla hak ediyor... Valla, Beşiktaş bu kulvarda bir başka oynuyor. Bırakın tribünlerin dolmasını, sokaktaki diğer renklere gönül verenleri de televizyona kilitliyor adeta, herkes evine kapanıyor, Kartal’ın farkı da burada yatıyor.

Maçın tamamını kantara koyarsak, her yönüyle Kartal’ın ağır bastığını görürüz... Topla oynama yüzdesi açık ara, pozisyon üretimi mi? O da aynı... Dememiz o ki, skor tabelası ile Beşiktaş’ın iyi futbolu ters orantılıdır. Üretilen fırsatlar, atılamayan goller, bir de Babel’in direkte patlayan şutu... Beşiktaş istediğini yani ikinci tur vizesini ilk yarıda aldı, buna karşın olası bir iş kazası yaşamama adına savunmasına yaslanmadı, ikinci yarıda oyununun kontrolünü sürekli elinde tuttu.

Felipe’nin golüne ilk yarıda Talisca ile yanıt verdi Beşiktaş.... Evet, bu gol turun habercisi olma adına önemliydi, ancak asisti yapan Cenk Tosun’u  unutursak ayıp ederiz.. Cenk Tosun da özel bir oyuncudur bizim penceremizden. Topu rakibinden söküşü, pası, inanılmazdı, aferin ona... Yani, adam sadece golcü değil, egoizm kelimesi onun lugatında yok, atıyor, attırıyor. (Milliyet/Bilal Meşe)

Etiketler :