Candaş Tolga Işık: "Transfer komitesi çok önemli işler yapıyor. Çalışmalara başladılar."

Candaş Tolga Işık: "Transfer komitesi çok önemli işler yapıyor. Çalışmalara başladılar."

Candaş Tolga Işık beIN Sports kanalına konuk oldu.

Ajans Beşiktaş - Beşiktaş'ın İletişimden Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Candaş Tolga Işık beIN Sport Haber kanalına Çağıl Özge Özkul'un konuğu oldu. 

Açıklamlarda bulunan Işık, "Beşiktaş çok önemli bir marka. Çağın gerçekleriyle hareket etmek gerekiyor. Yönetim kurulu seçimlerinden önce başkana dünya değişiyor bizimde buna ayak uydurmamız gerekiyor dedim. Futbol gündeminin takip edildiği mecralarda komik şeyler var. Taraftar başka şeyler bekliyor. Bunları konuştuk. Sonra yönetimde yer aldım. Çok güzel işler yaptık. İlk Come to Beşiktaş'ı ortaya attığımda saçmalama dediler bana. Başkan destekledi sağolsun ve şimdi inanılmaz yerlerde Come to Beşiktaş"

"Bir hedef varsa önce yola çıkılmalı. Biz yola çıktık. Çin çok önemli bir işti bizim için. Eğer Beşiktaş iletişim sanal bir karakterse hiçbir anlamı yok. İnsanlar bize dokunabilsin istedik. Çin'e gittik insanlar Beşiktaş buraya geldi diyebilsinler istedik dokunmaktan kastım bu. Bizim futbolcularımız uluslarası yerlerde röportajlar veriyorlar. Cnn bunlardan bir tanesiydi Pepe Cnn'e röportaj verdi. Bize geri dönüşler inanılmaz. Bayern Münih bize Come to Beşiktaş videosu gönderiyor kura çekiminden önce bu büyük ses getirdi."

"Beşiktaş taraftarı denildiğinde onun üzerine kurmaya çalışıyoruz projeyi. Biz sahip olduğumuz bir değeri kullandık efendi projesinde. Süleyman Seba desem mutlaka 3 özellikten birinde efendiliği sayarsınız. Futbol zemini efendiliği kaldırabilecek bir platform değil ama bu durumda efendilik projesinin karşılık bulması çok önemliydi. Genel olarak üstümüze çok örtüşen birşeydi bu. Come to Beşiktaş o kadar büyüdü ki Vefa sloganını onunla aynı götürmeye çalışıyoruz. Bu senenin sloganı 'Vefa'" dedi.

"Beşiktaş taraftarı inanılmaz bir taraftar. Sezsiz tezahürat projesinde taraftarın yeri çok büyük. Çok ödül aldık bu projeden. Dünyanın en büyük kulüplerine baktığımızda sadece kupa kaldırarak büyük olmuyorlar. Bu değerler önemli."

Come to Beşiktaş projesi hakkında konuşan Işık, "Bu proje ilk Beşiktaş Tv'nin genel müdürü Bülent var çok alakasız bir anda konusu açıldı. Takım elbiseyle imza atarken fotoğraf çekilmek... Bu çok sıradan dedim. Bülent'in aklına geldi. Costa'nın Instagram hesabına Beşiktaş taraftarı Come to Beşiktaş yazıyor. Come to Beşiktaş dolanıyor zaten o sırada ortada. Bülent'le Umut o sırada ayağa kalktılar bunun provasını yaptık. Tamam dedim. Projenin başlangıcı tamamen Bülent Ülgen'in fikri. Come to Beşiktaş'ı ben söyledim. Başkana söyledim çok iyi dedi, yap. Video hazırlandı gönderdik ve inanılmaz tepkiler geldi Amerika'da bile bu konuşuldu. Şahane şeyler çıktı. Roma Kulübü bizi aradı bizde kullanmak istiyoruz dedi. "

"Bayern Münih'in mesajını ben kendim yazdım gönderdim. Biz rol yapmıyoruz. Olduğumuz gibiyiz. Bir çizgi var ama biz o çizgiyi aşmayız. Biz öyle insanlar değiliz. Sporun hep güzel taraflarının içinde olmaya çalışıyoruz."

"Beşiktaş kupa kazanıyor, maç kazanıyor inanın umrumda değil. Ben taraftar olarakta yönetici olarakta Beşiktaş'ın zaten yanındayım. Ben Real Madrid gelsin istedim. Bugün başkan başarı istikrardır yazdı. Beşiktaş'ın Şenol Güneş inandığı bir değer olduğu için başarı burda. Bayern Münih zor bir rakip ama kolay olan kim? Kim biliyor Basel'in çıkıp inanılmaz bir futbol oynamayacağını. Bu maçlara çıkan her takım büyük takım. Beşiktaş'ın Bayern Münih deplasmanında da burda da kaybetmeyeceğini düşünüyorum.İstikrarlı bir şekilde, Şampiyonlar Ligi takımı yapmaya çalışıyoruz Beşiktaş'ı"

"Stad bizim evimiz, yuvamız. Beşiktaş taraftarı ruhunu bırakıyor oraya. Ben Cenk'i çok severim. Cenk'i aradım bu sene senin senen olacak dedim. Bu sene Cenk başka çalıştı ve ürününü alıyor. Cenk gol attığında Tosun Paşa'nın müziği çalacak dedim. Abi nasıl olur falan derken Cenk gol attı müziği çaldık stad yıkıldı."

"Çok şanslıyım böyle insanlarla olduğum için. Birlikte çalıştığım kişilerle böyle bir uyumda olmak büyük şans. İyiki varlar."

Cenk ve Babel'in gol sevinçleri için "İnşallah bu sene böyle daha çok sevinirler. Değişik bir sinerji oldu. İkiside golden sonra birbirini arıyor saha kenarından bunu gözlemleyebiliyorum." dedi.

"Şenol Güneş'in varlığı çok önemli. Çok emeği var. Bizim pusulamız oluyor. Ben tanıdığımdan beri Şenol Abi diyorum. Biz bir aileyiz. Bunu gerçekten öyle yaşıyoruz. Bizim kalbimiz ne ise Beşiktaş'ta o. Hisseden Beşiktaş'ı yaratmak istedim. Umarım yaratabilmişimdir."

10 Kasım anmasıyla ilgili konuşan Işık, "Ulu önderimizi kaybettiğimiz gün. Herkesin yüreğinde o acıyı hissettiği gün. Bizim stadımız Dolmabahçe'de Atamızın son nefesini verdiği yerde Dolmabahçe. Otururken benim aklıma geldi. Murat Çelik Beşiktaşlı gazeteci bir dostumdur böyle bir fikir çıktı. Simsiyahız diye bir slogan ürettik logomuzu kararttık. Hissetmek farklı birşey. Tartarlardanda teşekkür aldık. İnsanlara bunu hissettiricek birşey farklı bir duygu."

"Benim bu projeleri yapıyor olma sebebim Beşiktaş taraftarı olmam. Bu donanma meselesi taraftarın kendi bulduğu birşey kulüpte destek verdi bu fikre. Tamamen Beşiktaş taraftarının muhteşem zekasıyla yarattığı fikir. İnşallah bu senede donanmamızla çıkarız. Medel'in en büyük hayellerinden."

"Rakibinizin kaliteli olması sizi kötü değil iyi yapar. Süleyman Seba öğretti bize bunu. Fatih Terim Galatasaray'a hayırlı olsun."

"Bizim transfer işlerimizle transfer komitesi ilgileniyor. Çok önemli çalışmalar var. Biz beraber çalışıyoruz. Çünkü bunu duyuran kişi ben oluyorum. Çok önemli işler yapıyorlar. Yapmaya başladılar. İyi işi iyi başarıyı en doğru şekilde verebilmek çok önemli. Bizim derdimiz şu, futbol bir eğlence işi. Biz Beşiktaş'ı mutlu etmek için varız. Ama kimsede mutsuz olmasın İnşallah diğer kulüpleri yönetenlerde aynı kafaya gelir. Biz buraya bir tohum atıyoruz umarım devamı gelir" dedi.