Cem Dizdar: "Quaresma'ya bağımlılar"

Cem Dizdar: "Quaresma'ya bağımlılar"

Fanatik gazetesi yazarı Cem Dizdar, Olympiakos- Beşiktaş maçını analiz etti.

Ajans Beşiktaş - Cem Dizdar bugünkü köşesinde şunları yazdı:

Beşiktaş, yakın tarihin en moralli, en güven veren periyodunda. Geçen sezonun şampiyonu olarak ligde işler iyi, Şampiyonlar Ligi ‘küçük hesap hataları’ nedeniyle kaçtı ancak UEFA’daki görece ‘şanslı kuralar’ heyecanı üst seviyeye taşıdı... Bu akşam oynanacak Olympiakos maçı öncesi rakipte yaşanan çalkantılar da umutlu havayı iyice besledi. Yolları ayırdıkları Paulo Bento yerine lakabı ‘itfaiyeci’ olan - ki gerçekten kadrolu itfaiye çalışanıymış - U20 sorumlusu Vasilis Vousaz’ın yedek kulübesinde bulunacak olması bir başka olumluluk olarak görünüyor. Çünkü, yeni teknik adam, Bento düzeninde oynarsa maçın analizi Şenol Güneş ve ekibince zaten yapılmış olacak.

Rakibin alışkanlığı bozulabilir

Yok, yeni bir formasyon arayacak olursa bu da ‘takım alışkanlığının bozulması’ açısından Beşiktaş’ın lehine bir başka durumu oluşturuyor. Gelen haberler de diyor ki, “Kulüpte önemli ağırlığı olan ‘itfaiyeci’ harıl harıl Beşiktaş’ın yakın dönem maçlarını izleyıp, çalışıyor.” Bu bağlamda özenle dikkat edilmesi gereken hususlardan biri de şu; öncelikle böylesi krizli anlarda takımlar beklenmedik performanslarla çıkış yakalayabilirler. Bu durum göz önüne alınarak maç ‘final ciddiyeti’nde oynanmalı.

Penaltılarıyla ünlüler

Öte yandan, Hürriyet Atina temsilcisi dostum Yorgo Kırbaki ilginç bilgiler verdi. Dün TRT Spor’da Serkan Yetkin ile yaptığımız Spor Manşet’te kısaca değinip geçtim. Yunanistan Ligi’nin ekonomik anlamda uzak ara en güçlü takımı Olympiakos, ülkesinde şampiyonluk konusunda sıkıntı yaşamıyor. Lakin ‘Thrilo’ diye kısaltılan Olympiakos, sık penaltı kazanmasıyla da ünlü! Bu nedenle Thrilolu oyuncular rakip cezası sahası içinde ‘kendilerini yere bırakınca’ rakip taraftarların hakeme yönelik ilginç bir tezahüratları varmış; “Dose ston Thrilo penalti - Haydi Olympiakos’a penaltı çal!” Bu ‘kolay penaltı’ kazanma meselesine dikkat etmekte ziyadesiyle fayda var. Beri yandan Osmanlıspor ile oynadıkları iki karşılaşmada da gol yememiş olmaları mucize! Çünkü, Osmanlı iki karşılaşmada da o eşleşmeden elini kolunu sallayarak çıkabilecek kadar gol pozisyonu yakaladı ancak atamadı...

Quaresma’ya bağımlılar

Beşiktaş ise girdiği pozisyonlardaki verimliliğiyle tanınan bir takım. Yine de son zamanlarda ofansif anlamda Ricardo Quaresma’ya olan bağımlılık gözle görülüyor. Bu açıdan hücum opsiyonlarını çeşitlemekte yüksek fayda var. Bunun için de Hapoel Beer Sheva eşleşmesindeki muazzam deplasman performansı elzem görünüyor. Hatırlanırsa orada Atiba’nın yardımcısı Necip Uysal’dı ve üst düzey bir maç çıkarmıştı. Oyunu kontrol ederek son bölüme taşıyabilmek ve mümkünse işi ‘orada bitirmek’ önemli olacak. Unutmayalım, her ne olursa olsun karşımızda ‘iyi bir takım’ var ve iyi takımlar ancak mücadele ve bilgi ile alt edilir.