Cem Dizdar: "Tadını tuzunu kaçırıyorlar"

Cem Dizdar: "Tadını tuzunu kaçırıyorlar"

Fanatik Gazetesi Spor Yazarı Cem Dizdar, Beşiktaş-Akhisarspor karşılaşmasını değerlendirdi.

Ajans Beşiktaş - Maç için stadyuma git ya da televizyondan izle. Beklediğin başından sonuna fırtına gibi bir oyundur. İnsan, oynarken aldığı hazzı izlerken de almayı arzu eder. Futbol maçı, stada gideni oynayan kadar değilse bile yorgun düşürebildiğinde futbol maçıdır. Dün akşam ki misali... Lens’in ilk dakika dolmadan girdiği pozisyon ile başlayıp 10. dakikada Beşiktaş’a penaltı kazandıran süreçteki işçilik ve devamında ilk yarı boyunca şahit olduklarımız önemli. İki takımın bu övülesi oynama hali oyuncu geliştirmek için ‘olmazsa olmaz’dır ve manasız hakem tartışması yerine üzerinde ısrarla durulması gereken tam da budur.

Kanat organizasyonu şart

20. dakikadan sonra Beşiktaş baskısını bir parça kıran Akhisar sakin ayağa paslarla ileri çıkıp gol pozisyonları yakaladıkça oyun kalitesi gözle görülür biçimde ‘ülke vasatı’nın üzerine çıktı. Tolgay/Talisca/Negredo ile rakip alanda güçlü pas bağları oluşturan Beşiktaş ise, özellikle Negredo ile oyununu yakın gelecekte bir seviye daha yükseltecek gibi görünüyor. Az kaldı... Negredo’lu Beşiktaş bir başka seviyeye evrilecek ama kanat organizasyonları da bir o kadar şart. Her dakika direnci yükselen Akhisar tehlikeli kontralarla kalesini yoklayınca Şenol Güneş kanatlar için Babel kartını kullandı.

Akhisar’ın etkisi büyük

Ancak maç biraz da fauller nedeniyle iyiden iyiye durağana dönme eğilimine girmişti. Beşiktaş gibi bir takım akışkanlığını yitirince oyun gücünü de kaybediyor. Kuşkusuz ki bunda kanatları fevkalade kapatan ve Negredo/Talisca merkezli hücumlara çözüm üreten Akhisar’ın etkisi de büyüktü. İnat ve ısrar bu oyunun karakteridir. Beşiktaş daha çok Akhisar daha az fırsatları ilmek ilmek ördü. Olmadıysa, ‘top istemedi’ demek ve oynanan oyunun lezzetinin hakkını teslim etmek bu oyunu sevmenin gereğidir. Başkalarını bilmem ama ben ‘maç izledim’..

Alkışladıkları gün...

Son olarak iki not... Oyunu geliştirmek için hakem listesi açıklandığı andan başlayıp maç süresince devam eden ‘hakemi muhasaraya alan’ kültür ile de mücadele elzem. Her karara itiraz eden futbolcular, kazanmak için yanıp tutuşan taraftarlarla birlikte işin tadını tuzunu kaçırıyorlar. Ve sonuç ne olursa olsun, maçtan sonra tribüne gelen insanları iki takımın da alkışladığı gün, futbol ve hayat için daha umutvar olacağız.. (Fanatik/Cem Dizdar)

Etiketler :