Cenk Tosun'un kitabı çıktı

Cenk Tosun'un kitabı çıktı

Beşiktaş Dergisi, jeneriklik gollerin üstadı Cenk Tosun'un yaşam serüveni kitap olarak yayınlıyor.

Ajans Beşiktaş - Beşiktaş Dergisi Edebiyat serisinde sizlere bu ay, Beşiktaşımız’ın başarılı golcüsü Cenk Tosun’u, yani sizlerin deyimiyle Tosun Paşa’yı sunuyor. Frankfurt yılları, Almanya-Türkiye hattı ve Gaziantep dönemeci derken, Beşiktaş’ta “Jeneriklik Goller Üstadı” haline gelen genç bir yıldız Cenk Tosun…

Futbolcu portreleri dizisi için Cenk Tosun ile bir araya gelen Beşiktaş Dergisi Yazı İşleri Müdürü Murat Arda’nın usta kalemiyle, futbolcumuzun geçmişinden bu güne bir zaman yolculuğuna çıkacaksınız.

Almanya’da daha ayağını topa ilk değdirdiği çocukluk günlerinden Kara Kartal’da rüşdünü ispatladığı şu şanlı günlere gelinceye kadarki tüm yaşam öyküsünü bu kitapta... Beğenerek okuyacağınıza inanıyoruz...

Cenk Tosun’un yazdığı önsöz:

Merhaba,

Beşiktaşımız’ın şampiyonluğa doğru yine adım adım ilerlediği şu günlerde taraftar ve kulüp bütünleşmesinde ülkede görülen nadir olumlu örneklerden birini teşkil ediyoruz.

Bir takımın ateşli bir taraftarı ve aynı zamanda o takımın profesyonel futbolcusu olmak, insana maç esnasında değişik bir ruh hali katıyor. Hele bir de o takımın golcüsüyseniz, sizden taraftarın beklentilerinin farkındaysanız hem benzersiz bir heyecan hissedersiniz hem de sahada farklı bir gerilim yaşarsınız. Tüm bunlara rağmen benim görevim gol atmak, bunun bilincindeyim. Sizlere layık bir golcü olmak için ekstra çalışmalar yapıyorum. Umuyorum ki, ben ve arkadaşlarımın çabaları boşa gitmeyecek. Sezon sonunda şampiyonluk ipini yine biz göğüsleyeceğiz.

Ben ve takım arkadaşlarım, siz büyük Beşiktaş taraftarının müthiş desteğiyle bu yıl şampiyon olacağımıza dair en ufak bir şüphe taşımıyoruz.

Sevgilerimle;

Cenk Tosun

Onun için ne dediler?

Kitabın en ilgi çekici bölümlerinden biri de şüphesiz teknik direktörümüz ve futbolcu arkadaşlarının onun hakkında söyledikleri... İşte o bölümden:

Şenol Güneş: “Cenk’in inanılmaz bir marka değeri var, göreceksiniz, daha da zirveye çıkacak. Önünde daha uzun yıllar var. Hırsıyla, becerisiyle çok iyi bir noktaya gelecektir.”

Demba Ba: “Onun çok büyük bir golcü olacağını daha Cenk ile ilk tanıştığımız günlerde anlamıştım. Cenk ile gurur duyuyorum.”

Oğuzhan Özyakup: “Sadece saha içinde iyi bir futbolcu olmakla kalmıyor, saha dışında da insani olarak çok sevdiğim bir arkadaşımdır Cenk Tosun. Golcülüğü ve yetenekleri tartışılmaz ve her geçen gün daha da iyiye gidiyor.”

Necip Uysal: “Türkiye’nin en iyi gol vuruşlarına sahip futbolcularından birisidir Cenk.”

Ricardo Quaresma: “Cenk Tosun her geçen gün ne kadar büyük bir golcü olduğunu dünyaya gösteriyor.”

Atiba Hutchinson: “Cenk Tosun’un attığı goller onun emsalsiz bir yetenek olduğunu ispatlıyor. Cenk, ilginç ve zor goller atıyor.”