"Çok güzel oldu"

"Çok güzel oldu"

Cumhuriyet Gazetesi Spor Yazarı Gülengül Altınsay, Monaco-Beşiktaş karşılaşmasını değerlendirdi.

Ajans Beşiktaş - Bir Şampiyonlar Ligi maçı ve tribünler dolu değil. Şampiyonlar Ligi şaşası hiç yok. İnsanın gözü kulağı Beşiktaşlı taraftarları arıyor ama onlar da yoklar.
Monaco taraftarları geçtiğimiz sezonun o müthiş futbol oynayan takımını özlüyor belli ki.
Dört futbolcularını satıp çok para kazandılar. Forvete Balde’yi, kanada Tielemans’ı transfer ettiler. Alt yapıdan Toure ve Diakhaby’i kadroya katarak kadroyu gençleşirdiler. Bu arada Falcao ve Lemar gibi isimleri de bırakmadılar. Uyum sürecindeler ama topu kaptıklarında hızla rakip kaleye gitme becerilerini kaybetmemişler.
Beşiktaş ise sıkıntılı başladı maça. Lig’de ardı ardına kaybedilen puanlar ve ağır maç temposu moral bozmuş olmalıydı. Bu maçta en ihtiyaç duyulacak futbolculardan Oğuzhan Finlandiya ve Gençlerbirliği yorgunu olarak yerini Tolgay’a bırakmıştı mesela. Yine de iyi başladık oyuna hatta 7. dakikada golü de bulduk ama ofsayt gerekçesiyle bu, skora yansımadı. Sonra Atiba harika bir dönüşle harika vurdu fakat olmadı. Zaten havada gol kokusu vardı. Ne var ki gol iyi oynadığımız sırada rakipten geldi. Lig maçında dinlendirilip bu maça çıkarılan Falcao önce iyi olmayan sol ayağıyla denedi bir kaç dakika sonra da iyi olan sağ ayağıyla golü buldu. Caner’in kaybettiği bir topun ardından. Caner zaten ileri çok çıkıyor çok da yer kaybediyor. Neyse ki fazla zaman kaybetmeden 34’te Cenk, Talisca’nın orta alandan beceriyle getirdiği top ve Quaresma’nın asistiyle skoru eşitledi, iyi yükseldi iyi vurdu.
İkinci yarıya Monaco daha arzulu başladı. İkinci golü bulmazsak iş sıkıntıya girebilirdi. Aynı şeyi Beşiktaşlı futbolcular da düşünmüş olmalı ki 54’te skoru 1-2’ye getirdiler. Tolgay’ın direkten dönen topunu Cenk’in tamamlamasıyla. Beşiktaş topla iyi oynayan bir takım. Ama 65’ten sonra kolay top kaybetmeye başladık. Tolgay giderek yorulunca, Talisca çok kolay toplar kaybedince Monaco’nun oynamasına fırsat vermiş olduk bu dakikalarda. Şenol Hoca da bu iki oyuncu yerine zinde Oğuzhan ve Medel’i dahil ederek önlem aldı zaten. Oğuzhan girer girmez çok müsait bir pozisyon yakaladı ama az farkla auta gitti top. O gol olsa her şey o dakikada bitecekti.
Neyse zaten topa da oyuna da hakimdiler artık. Ve ilk üç maçta aldığı dokuz puanla Beşiktaş neredeyse gruptan çıkmayı garantiledi. Hem de oynadığı olgun futbolla yaptı. Böylece sınıf atlayarak Avrupa takımı olduğunu gösterdi. (Cumhuriyet/Gülengül Altınsay)

Etiketler :