Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'dan olaylı derbi hakkında açıklama

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'dan olaylı derbi hakkında açıklama

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan katıldığı ödül töreninde olaylı derbi ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Ajans Beşiktaş - Ziraat Türkiye Kupası'nda Beşiktaş ile Fenerbahçe arasında oynanan müsabaka maç 0-0 devam ederken yaşanan olaylar nedeniyle tatil edildi. Şenol Güneş'in kafasına cisim isabet etti ve 5 dikiş atıldı. Müsabakanın Beşiktaş lehine hükmen sonuçlanması bekleniyor.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, olaylar ile ilgili "Burada futbol teröründen öte bir kumpas da var. Şenol hocanın başına gelen olay kabul edilebilir bir şey değil. Keşke Tolga da olayların içine girmeseydi. Ben Şenol hocayı, Fikret başkanı ve Aziz başkanı aradım. Fair play hep lafta ediyoruz ama uygulamada yok maalesef. Tribünlerde hanımların, kızların gelmesini isteme sebebimiz fair-play'di. Olay tersine döndü. Bu katlanılır bir şey değil." ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Yeşilay'ın düzenlediği “5. Zümrüdüanka Ödül Töreni”ne katıldı. Erdoğan ödül töreninde olaylı derbiyle ilgili, "Hep fair play diye konuşuyoruz. Bakıyoruz korner atışına geliyor bir futbolcu, arkadan çakmaklar, bilmem neler atılmaya başlanıyor. Ya ne oluyor? İçeride bir sıkıntı yok. Gayet güzel seyrettiğimniz bir maç var. Ülkemizin en güzide teknik direktörlerinden biri, başına 5 dikiş atılıyor. Buna hakkınız var mı? Yok. Bir kısmı inanın, kişi kimdir bilmiyorum Allah-u alem alkoliktir. İnanın öyle. Sağlıklı birisinin bunu yapması mümkün değil, olmaz. Var burada bir şey, burada bir su kaçığı var. Bizim bunu kontrol altına almamız lazım." dedi.