''D.Kiev Quaresma’dan çok çekiniyor''

''D.Kiev Quaresma’dan çok çekiniyor''

Ukraynalı spor yazarı, yarın Dinamo Kiev-Beşiktaş maçı için değerlendirmelerde bulundu.

Ukrayna haber sitesi Sport.ua yazarı Andrii Varchak, Şampiyonlar Ligi'nde Beşiktaş için çok kritik maç olan Dinamo Kiev-Beşiktaş maçını Fanatik gazetesi için değerlendirmiş:

"Kiev’de özellikle Aralık ve Ocak ayları oldukça kar yağışlı geçiyor. Yaklaşık 1 haftadır kar yağışı devam ediyor. Yarınki Beşiktaş karşılaşmasında da kar yağışı bekleniyor. Maçın oynanacağı anlarda sıcaklığın eksi 5 ile eksi 10 arasında olacağı tahmin ediliyor. Bu da özellikle deplasman takımları için büyük handikap. Karşılaşmanın oynanacağı Olimpiyat Stadı’nın zemininde ısıtma sistemi var ancak bu teknoloji, kar yağışı durunca aktif ediliyor. Maç öncesinde sahanın temizlenmesi için kolluk kuvvetleri de destekte bulunuyor. Kar yağışının oyunu çok fazla etkileyeceğini düşünmüyorum.

Statta 10 bin kişi olur

Şunu söyleyebilirim, Beşiktaşlı futbolcular eğer olumsuz koşullardan fazla etkilenmezse bu maçı kazanacaktır. 70 bin kişilik Kiev Olimpiyat Stadı’nda Beşiktaş karşılaşması sırasında yaklaşık 10 bin taraftarın yer alması bekleniyor. Bilet fiyatları 3,5 Euro’dan başlasa da takımın Avrupa için bir şansı kalmadığı için taraftarların bu karşılaşmaya fazla ilgi göstermeyeceğini düşünüyorum.

Ligde şampiyonluk kovalıyorlar

Dinamo Kiev, Ukrayna Ligi’nde haftayı Vorskla deplasmanında 2-2’lik sonuçla kapattı. Deplasmanda 2 önemli puan kaybı yaşadılar. Liderlik yarışında Shakhtar’la olan puan farkı, bu sonucun ardından daha da arttı ve şampiyonluk için işleri oldukça zorlaştı. Teknik ekip ve oyuncuların aklında Beşiktaş değil 12 Aralık’ta evlerinde oynayacakları Shakhtar karşılaşması var. Eğer mücadeleyi kaybederlerse bitime 4 hafta kala şampiyonluk hayalleri suya düşecek. Şampiyonlar Ligi B Grubu’nda zaten grup sonunculukları garanti. Bundan dolayı sadece Shakhtar’a odaklı durumdalar. Beşiktaş karşılaşması onlar için sadece formalite değerinde olacak"

Quaresma’dan çekiniyorlar

Dinamo Kiev’in teknik direktörü Sergiy Rebrov’un Beşiktaş’ta en çok dikkat edeceği futbolcu Ricardo Quaresma olacak. Portekizli süperstar konusunda oyuncularını uyardı ve başarılı isim için özel önlem alacaktır. Öte yandan Rebrov, maç öncesinde, “Onurumuz için oynayacağız” dedi. Andriy Yarmolenko başta olmak üzere takımın as oyuncularını Beşiktaş karşısında sahaya sürecektir. Bu maçta sağ bek Danylo Silva, sakatlığı sebebiyle görev yapmayacak. (Fanatik)