"Dar geçitte kaldılar"

"Dar geçitte kaldılar"

Milliyet Gazetesi Yazarı Atilla Gökçe, Kasımpaşa-Beşiktaş karşılaşmasını değerlendirdi.

Ajans Beşiktaş - Atilla Gökçe'nin Milliyet Gazetesi için yazdığı yazı şu şekilde;

İki “Dargeçit” var... Birincisi Mardin’de. İkincisi Kasımpaşa’da... Özellikle Beşiktaş için Kasımpaşa’dan “vukuatsız” geçmek o kadar kolay değil. Hele Kemal Özdeş’le özdeşleştikten sonra, Kasımpaşa transferde oyuncu kaybettiği sanılırken, yenilerle yine başını dik tutuyor.

Peki Beşiktaş “dar geçit”te ne yaptı? İlk haftaya göre kuşkusuz daha iyiydi. Ama Pepe’ye rağmen iki golü önleyemedi. Beşiktaş’ın savunma zaafları geri dörtlü ile sınırlı değil. Orta alanda Atiba ile alıştığımız baskıcı oyun karakteri sanki gerilemiş gibi. O nedenle Oğuzhan da Tolgay da hücum oyununda rol alırken savunmada merkezi adeta boş bıraktılar. Beşiktaş iki golünü de çok paslı iyi kurulmuş oyunun sonunda atarken, Kasımpaşa iki uzak şutla geriden gelip dengeyi sağladı.

Kemal Özdeş’in sakin ama derinlikli bir futbol anlayışı var. Markus Neumayr, Sadiku, Trezeguet, Adem Büyük’le iyi işler yaptı Kasımpaşa. Attıkları gol için Beşiktaş’a şunu söylemek gerekiyor: Ağları havalandırmak için ille de ceza alanına girmek zorunda değilsiniz. Önce Neumayr, sonra da Trezeguet uzaktan öyle şık vurdular ki, Fabri çaresiz kaldı.

Beşiktaş transferde geç kalmış sayılmaz. Uygun hamleleri zamanında yaptılar. Ama Negredo, Medel, Lens’in geçen haftadan devreye girmesi gerekirdi. Şenol Güneş’in  geçen yılın ezber kadrosunu temel alan tercihleri, şimdi sıkıntı yaratıyor.

Kimbilir  ikinci yarıda telaşa dönüşen oyunda belki de Şampiyonlar Ligi’ne doğrudan katılmanın verdiği rahatlık var. Beşiktaş Şampiyonlar Ligi için eleme maçları oynasaydı, kuşkusuz dün daha iyi bir sonuç alabilirdi.