Daum’dan Bayern Münih-Beşiktaş maçı yorumu

Daum’dan Bayern Münih-Beşiktaş maçı yorumu

Daum, Bayern Münih-Beşiktaş maçı öncesi açıklamalarda bulundu. İşte açıklamalarının tamamı...

Ajans Beşiktaş - “Yabancı oyuncu sayısının azaltılmasıyla Türk futbolcular daha iyi oyuncular hâline gelmeyecek.” diyen Christoph Daum, Türkiye’de yabancı oyuncu tartışmaları hakkındaki görüşlerini açıkladı.

Daum’un ofisinin her yanı Türkiye’den izler taşıyor. Kara Kartal heykelleri, Türkiye’den aldığı ödüller ve mavi boncuklar. Ofisinde ziyaretçileri Atatürk portresi karşılıyor.

20 Şubat Salı günü oynanacak Bayern Münih-Beşiktaş maçını değerlendiren Daum, “Malum Beşiktaş’ın iki maçı olacak. Şuana kadar Şampiyorlar Liginde gösterdiği performansla Beşiktaş, büyük bir övgüyü hak ediyor. Beşiktaş’ın her iki maçta da başarılı sonuçlar elde etme şansı olduğuna inanıyorum. Tabi Münih’teki karşılaşmanın sonucu belirleyici olacak. Zira Vodafone Arena’da çoşkulu taraftarları ve müthiş atmosferin etkisiyle ortaya inanılmaz bir güç çıkabilir. Bu yüzden deplasmanda atılacak bir gol, rövanş için turu geçme açısından çok iyi bir avantaj sağlayabilir.” dedi.

Türkiye benim ikinci vatanım

Türkiye’den her zaman teklifler geldiğini ve bunları ciddi bir şekilde değerlendirdiğini anlatan Daum, Türkiye’nin önceden de olduğu gibi kendisinin ikinci vatanı olduğunu söyledi. Daum, “Türkiye’yi seviyorum. Türkiye’de yaşamaktan çok keyif aldım. Fırsat buldukça da kısa ziyaretler yapıyorum ve orada Türkiye Süper Ligi’ye yakın ilişkilerimi devam ettiriyorum.” ifadelerini kullandı.

Türkiye’de en büyük eksikliğin alt yapıdan büyük yıldız olma potansiyeline sahip çok az futbolcunun yetiştiğine dikkat çeken Daum, şunları söyledi:

Alt yapı eğitimi çok ihmal ediliyor

“Eğer genç futbolcuların eğitimine önem verilirse bundan Türk Milli Takımı da faydalanacaktır. Alt yapı eğitiminin çok ihmal edildiğini düşünüyorum. Gençleri eğitecek antrenörlerin eğitimine çok az yatırım yapılıyor. Özellikle gençlere eğitim verecek elit antrenör yetiştirme kursları olmalı. Çünkü çocuk ve gençlere yaptırılacak antreman, düşük dozda bir yetişkin antremanından ibaret değildir.

Yabancı oyuncu sayısının azaltılmasıyla Türk futbolcular, daha iyi oyuncular haline gelmeyecek

Alt yapı tesislerinin varlığı da çok önemli. Tabi genç yeteneklerin teşvik edilmesi kadar bu genç oyuncuları birinci ligde oynatacak cesarete de sahip olmak gerekiyor. Türk genç yeteneklerin teşvik edilmesi gerekiyor. Yabancı oyuncu kuralını değiştirmek ve Türk futbolcuları tercih etmek çare değil. Rekabetin canlı tutulması ve en iyi oyuncuların oynaması gerekiyor.

Yabancı oyuncu sayısının azaltılmasıyla Türk futbolcular, daha iyi oyuncular haline gelmeyecek. Forma şansı bulsalar bile futbol seviyesi otomotik olarak daha iyi olmayacak. Önemli olan bu sayının azaltılması değil, Türk futbolcuların eğitilmesi, bilinçlendirilmesi ve profesyonel şekilde gelişebilmesidir.”

(DW Türkçe)